BIO MLETI CEJLONSKI CIMET, 40 g

Niso vsi cimeti enaki. Cejlonska sorta se imenuje tudi pravi cimet in izvira iz lovorjevih dreves s Šrilanke. Ne moremo si prestavljati jabolčnega zavitka, jabolčne pite, pečenih jabolk ali kuhanega rdečega vina brez cimeta!

S svojo toplo, prijetno sladko, lesnato aromo in z nežnim, toplim okusom z blagim priokusom po klinčkih in agrumih se izvrstno poda k pikantnim sladkim kruhom, h kolačem in piškotom, dopolnjuje pa se tudi z okusom čokolade, hrušk in banan.

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

2,79 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z0734

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

mleti cejlonski cimet*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Madagaskar.

Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Ekološko

Brez glutena

Brez laktoze

Vegansko

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Zgodovinarji hrane pravijo, da se je cimetova pot v sladkih jedeh v evropsko kulinariko začela prek turškega dvornega slaščičarstva, drugod po svetu pa ga najdemo tudi v slanih zelenjavnih in mesnih jedeh. Brez njega ni maroške bastile (bstile), iranskega horeša (horešta), indijskih masal, mehiške tradicionalne jedi chili con carne...

Priporočamo