BOROVNIČEVI OVSENI KOSMIČI
Hitro pripravljeni, čez noč namočeni ovseni kosmiči nas bodo zjutraj pričakali v hladilniku za ekspresno pripravljene zajtrke. Odlični so tudi, da jih vzamemo s seboj v naravo, šolo ali službo.
Zajtrk osupljive barve in okusa, bomo dodatno nadgradili s slastnim vaniljevim sojinim jogurtom in praženimi bučnimi semeni za hrustljav barvni kontrast in dodatno hranilno vrednost.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
10 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 120 g ovsenih kosmičev BIOTOP
- 25 g chia semen BIOTOP
- 1 žlička cimeta v prahu SONNENTOR
- 100 g borovnic
- 350 g riževega napitka z vaniljo THE BRIDGE
- 1/2 žličke kardamoma v prahu SONNENTOR
- 4 datlji
Sestavine za okrasitev:
- sojin jogurt vanilja SOJADE
- sveže borovnice
- pražena bučna semena BIOTOP
Pripravimo:
1. V večji posodi ali steklenem kozarcu s pokrovom najprej zmešamo ovsene kosmiče, chia semena in cimet.
2. Borovnice, rižev napitek, kardamom in datlje zmiksamo v blenderju.
3. Mokre in suhe sestavine skupaj dobro premešamo.
4. Zapremo pokrov izbrane posode in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje čez noč.
5. Ko so kosmiči pripravljeni, jih razdelimo na 4 porcije, okrasimo z vaniljevim sojinim jogurtom, svežimi borovnicami in potresemo s praženimi bučnimi semeni.
Namig: ovsene kosmiče lahko že predhodno razdelimo na porcije, dodamo sojin jogurt, sadje in semenke. Tako so že zjutraj pripravljeni, da jih vzamemo na pot!
Sojade izdelki so na voljo v Sparovih, Mercatorjevih in bolje založenih ekoloških trgovinah.