KREMNA TORTICA (CHEESECAKE) V KOZARČKU

Preprosta slaščica v kozarčku, ki ne zahteva peke. Drobljeni masleni piškoti tvorijo okusno podlago, ki jo preliva sladka skutna krema in češnjeva marmelada. 

4

20 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine za piškotno osnovo:

  • 10 polnozrnatih maslenih piškotov
  • 1 žlica rjavega sladkorja Mascavo PROVIDA
  • 1 ščepec soli SONNENTOR
  • 1/2 žličke cimeta SONNENTOR
  • 30 g masla (stopljenega)

Sestavine za kremo:

  • 180 g nemastne skute
  • 75 g kremnega sira
  • 30 g medu
  • 20 g vanilijevega sladkorja SONNENTOR
  • 4 žlice Omega-3 Total olja ali 4 žličke Omega-3 Vegan olja NORSAN

Sestavine za preliv:

  • 120 g češnjeve marmelade
  • čokoladni posip

Pripravimo:

1. Pripravimo 4 kozarčke (200 ml)

2. Piškote nadrobimo, dodamo sladkor, sol in cimet ter vse dobro premešamo.

3. Maslo stopimo, dodamo piškotno zmes, dobro premešamo z žlico, da se maslo enakomerno porazdeli po masi.

4. Piškotno zmes enakomerno razdelimo med kozarčki in pritisnemo ob dno kozarca.

5. Pripravimo kremo za cheesecake: z ročnim mešalnikom zmešamo skuto, kremni sir, med, NORSAN Omega-3 olje in vaniljev sladkor.

6. Nadev z žlico razdelimo med kozarčki in jih stresemo, da se krema posede.

7. Na koncu v vsak kozarec dodamo 30 g marmelade, jo poravnamo in potresemo s čokoladnim posipom.

Naši izdelki iz recepta

OMEGA-3 VEGAN OLJE, 100 ml

31,90 

Na zalogi

BIO MLETI CEJLONSKI CIMET, 40 g

2,79 

Na zalogi

BIO VANILJIN SLADKOR V PRAHU, 50 g

5,99 

Na zalogi

Priporočamo tudi