KREMNA TORTICA (CHEESECAKE) V KOZARČKU
Preprosta slaščica v kozarčku, ki ne zahteva peke. Drobljeni masleni piškoti tvorijo okusno podlago, ki jo preliva sladka skutna krema in češnjeva marmelada.
4
20 minut
Natisni recept
- Avtor: NORSAN
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za piškotno osnovo:
- 10 polnozrnatih maslenih piškotov
- 1 žlica rjavega sladkorja Mascavo PROVIDA
- 1 ščepec soli SONNENTOR
- 1/2 žličke cimeta SONNENTOR
- 30 g masla (stopljenega)
Sestavine za kremo:
- 180 g nemastne skute
- 75 g kremnega sira
- 30 g medu
- 20 g vanilijevega sladkorja SONNENTOR
- 4 žlice Omega-3 Total olja ali 4 žličke Omega-3 Vegan olja NORSAN
Sestavine za preliv:
- 120 g češnjeve marmelade
- čokoladni posip
Pripravimo:
1. Pripravimo 4 kozarčke (200 ml)
2. Piškote nadrobimo, dodamo sladkor, sol in cimet ter vse dobro premešamo.
3. Maslo stopimo, dodamo piškotno zmes, dobro premešamo z žlico, da se maslo enakomerno porazdeli po masi.
4. Piškotno zmes enakomerno razdelimo med kozarčki in pritisnemo ob dno kozarca.
5. Pripravimo kremo za cheesecake: z ročnim mešalnikom zmešamo skuto, kremni sir, med, NORSAN Omega-3 olje in vaniljev sladkor.
6. Nadev z žlico razdelimo med kozarčki in jih stresemo, da se krema posede.
7. Na koncu v vsak kozarec dodamo 30 g marmelade, jo poravnamo in potresemo s čokoladnim posipom.