LEČINE TORTILJE
Okusne lečine tortilje so enostavne za pripravo in nudijo popolno osnovo za raznolikost sezonskih zelenjavnih nadevov. Odlične so tudi kot priloga juham in enolončnicam.
Izvrsten obrok za hitro in zdravo malico ali večerjo!
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
2
1 ura 15 minut
Natisni recept
- Avtor: APOLONIJA INFINITY
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 g rumene ali rdeče leče BIOTOP
- 2 žlici limoninega soka BIOTOP
- 2 žlici olivnega olja BYODO
- Po okusu: sol, poper, kumin in čilijevi kosmiči SONNENTOR
- 1-1,5 dcl vode
Pripravimo:
1. Lečo prelijemo z vrelo vodo in pustimo namakati 1 uro.
2. Namočeno lečo dobro speremo pod vodo, odcedimo in damo v blender.
3. V blender dodamo še vse ostale sestavine ter vodo, ki jo dodajamo postopoma – pazimo da je ne damo preveč. Vse sestavine v blenderju premešamo v gosto maso, podobno masi za palačinke.
4. Maso pečemo v segreti ponvi, na vsaki strani približno 1 -2 minuti.
5. Pripravljene tortilje obložimo s poljubno sezonsko zelenjavo ali jih uživamo kot prilogo juham in enolončnicam.