ZELENJAVNI CURRY Z RJAVIM BASMATI RIŽEM
Pisano obarvani in prijetno začinjen kremni curry, obogaten z rumeno lečo in rjavim basmati rižem. Eksplozija okusa in barv je hitro pripravljena in nikogar ne pusti lačnega.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
6
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 2 mladi čebuli
- 2 korenja
- 1 rumena paprika
- 4 paradižniki
- 150 g brokolija
- 100 g svežega boba ali graha
- 300 g sladkega krompirja
- 300 g rumene leče BIOTOP
- 2 žlici kokosovega olja VITAQUELL
- 1 žlica črne gorčice in korianda v prahu SONNENTOR
- 1 žlička kumina in kurkume v prahu SONNENTOR
- 2 žlički dimljene paprike SONNENTOR
- himalajska sol SONNENTOR po okusu
- 50 g paradižnkovega koncentrata BYODO
- 7 dcl vode
- 400 ml kokosove kreme za kuho THE BRIDGE
- 2 skodelici rjavega basmati riža BIOTOP
Pripravimo:
1. Zelenjavo operemo in narežemo na kocke. Polovico paradižnika spasiramo. Paradižnik in cvetove brokolija prihranimo.
2. Rumeno lečo dobro speremo in namočimo v vodo za 10 minut.
3. V večji kozici stopimo kokosovo olje, dodamo začimbe in mlado čebulo. Premešamo, da zadiši, dodamo mezgo in preostalo zelenjavo. Premešamo in dodamo še lečo. Zalijemo z vodo, solimo po okusu. Kuhamo pokrito 20 minut.
4. Dodamo narezan in spasiran paradižnik, cvetke brokolija in kokosovo kremo. Dobro premešamo in kuhamo še 5 minut. Okrasimo s svežim koriandrom in po želji potresemo s čilijem.
5. Postrežemo z rižem. Dve skodelici riža splaknemo pod tekočo vodo in namakamo vsaj 15 min v štirih skodelicah hladne vode. Pokrito kuhamo v slanem kropu na zmernem ognju približno 13 min.