BIO MLETA KURKUMA, 40 g

Kurkuma je robustna trajnica, ki jo uvrščamo v družino ingverjevk. Izvira iz južne Azije, danes pa je največ pridelajo v Indiji, kjer jo uporabljajo pri prazničnih in obrednih slovesnostih. Posušena kurkuma ima bogat vonj po lesu, agrumih, cvetlicah in ingverju.

Okus je rahlo grenak in kisel, zmerno pikanten, topel in muškaten. Kurkuma poveže in uskladi okus drugih začimb, s katerimi jo uporabljamo v najrazličnejših kombinacijah, pri tem pa pazimo, da jo dodajamo v majhnih količinah. Pri uporabi kurkume moramo biti previdni, saj močno obarva prste, obleko in kuhinjski pribor in jo je težko odstraniti.

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

2,89 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z0355

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

mleta kurkuma*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Indija.

Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 

Ekološko

Brez glutena

Brez laktoze

Vegansko

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Izvira iz južne Azije, danes pa je največ pridelajo v Indiji, kjer jo uporabljajo pri prazničnih in obrednih slovesnostih. Kurkuma igra pomembno vlogo v jedeh iz curryja, leče in riža. V kuhinjah jugovzhodne Azije jo uporabljajo svežo in z njo pripravljajo začimbne kaše s čiliji, citronko, galgantom, česnom, šalotko in tamarindo.

V Indiji je posušena kurkuma osnova za pripravo masal in karijev, pogosto jo dodajajo tudi v zelenjavne in fižolove ter jedi iz leče. Na Zahodu je kurkuma barvilo za sire, margarino in gorčice, dodajamo jo razsolom in tekočinam za vlaganje. Kurkuma rada dopolnjuje ingver.

Nasvet: na kratko popražite na olju, preden jo dodate h kuhi!

Priporočamo