VMEŠAN TOFU Z AVOKADOM IN KALČKI

Vmešan tofu prelit s slano omako bogatega okusa. Odličen nadomestek jajc, ki je prav tako beljakovinsko bogat in okusen. V našem receptu kvas in tahini poskrbita za umami okus, kurkuma doda barvo, sojino mleko sočnost in črna sol okus po jajcih.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

20 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Recept: Vmešan tofu z avokadom

Uporabimo:

  • 2 žlici kokosovega olja VITAQUELL
  • 375 g tofuja LIVEG

Sestavine za preliv:

  • 100 ml sojinega napitka SOJADE
  • 1 žlica svetlega tahinija SUNITA
  • 30 g žlahtnega kvasa DR.RITTER
  • ½ žličke kurkume v prahu SONNENTOR
  • ½ žličke himalajske soli SONNENTOR
  • ščep črne soli (kala namak)

Sestavine za prilogo:

  • avokado guacamole klasik SABOR VERDE
  • *kalčki lucerne in sabljastega triplata

Pripravimo:

  1. Na ponvi segrejemo kokosovo olje in nadrobimo tofu. Nekoliko ga prepražimo, približno 5 minut.
  2. Medtem v posodici zmešamo vse sestavine za preliv.
  3. Omako prelijemo čez tofu, premešamo in takoj odstranimo z ognja. Omaka bo odlično začinila tofu in mu dala mehko, sočno strukturo.
  4. Še topel tofu takoj postrežemo z guacamole avokadom in kalčki.
  5. *Priprava kalčkov: semena speremo pod tekočo vodo, nato jih namočimo v vodo za 6 ur. Po preteklem času odlijemo vodo, kalčke speremo s svežo vodo, odcedimo in jih kalimo na cedilu ali v večjem steklenem kozarcu na kuhinjskem pultu. Vsakodnevno jih 2-krat speremo s s svežo vodo. Kalčki so nared po 5-ih dneh. Pripravljene hranimo v hladilniku.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOJIN NAPITEK BREZ GLUTENA, 250 ml

1,19 

Ni na zalogi

BIO KOKOSOVO OLJE NEUTRAL, 430 ml

6,99 

Na zalogi

BIO LUCERNA ZA KALJENJE, 120 g

3,29 

Na zalogi

BIO SABLJASTI TRIPLAT ZA KALJENJE, 120 g

3,29 

Na zalogi

BIO SVETLI TAHINI, 340 g

6,89 

Na zalogi

BIO MLETA KURKUMA, 40 g

2,89 

Na zalogi

ŽLAHTNI KVAS, 200 g

6,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi