VMEŠAN TOFU Z AVOKADOM IN KALČKI
Vmešan tofu prelit s slano omako bogatega okusa. Odličen nadomestek jajc, ki je prav tako beljakovinsko bogat in okusen. V našem receptu kvas in tahini poskrbita za umami okus, kurkuma doda barvo, sojino mleko sočnost in črna sol okus po jajcih.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
20 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 2 žlici kokosovega olja VITAQUELL
- 375 g tofuja LIVEG
Sestavine za preliv:
- 100 ml sojinega napitka SOJADE
- 1 žlica svetlega tahinija SUNITA
- 30 g žlahtnega kvasa DR.RITTER
- ½ žličke kurkume v prahu SONNENTOR
- ½ žličke himalajske soli SONNENTOR
- ščep črne soli (kala namak)
Sestavine za prilogo:
- avokado guacamole klasik SABOR VERDE
- *kalčki lucerne in sabljastega triplata
Pripravimo:
- Na ponvi segrejemo kokosovo olje in nadrobimo tofu. Nekoliko ga prepražimo, približno 5 minut.
- Medtem v posodici zmešamo vse sestavine za preliv.
- Omako prelijemo čez tofu, premešamo in takoj odstranimo z ognja. Omaka bo odlično začinila tofu in mu dala mehko, sočno strukturo.
- Še topel tofu takoj postrežemo z guacamole avokadom in kalčki.
- *Priprava kalčkov: semena speremo pod tekočo vodo, nato jih namočimo v vodo za 6 ur. Po preteklem času odlijemo vodo, kalčke speremo s svežo vodo, odcedimo in jih kalimo na cedilu ali v večjem steklenem kozarcu na kuhinjskem pultu. Vsakodnevno jih 2-krat speremo s s svežo vodo. Kalčki so nared po 5-ih dneh. Pripravljene hranimo v hladilniku.