BROWNIJI Z AVOKADOM

Bolj zdrava veganska različica klasičnih brownijev vsebuje polnovredno pirino moko, javorjev sirup in avokado namesto maščobe. Obogaten je s temno čokolado. Rezultat je slastno, mehko čokoladno pecivo, rahlo sladkega okusa.

Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko

6

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Mokre sestavine:

  • 150 g avokada SABOR VERDE
  • 250 ml sojinega napitka SOJADE
  • 60 ml javorjevega sirupa VITAQUELL
  • 100 g trsnega sladkorja BIOTOP
  • 1 žlica jabolčnega kisa BIOTOP

Suhe sestavine:

  • 160 g polnovredne pirine moke BIOTOP
  • 50 g kakav BIOTOP
  • 1 žlička sode bikarbone
  • ½ žličke soli SONNETOR
  • 100 g  87% temne čokolade PLAMIL

Namastitev pekača:

  • Kokosovo olje VITAQUELL

Pripravimo:

1. Pečico segrejemo na 180°C.
2. Pekač 20 x 20cm namažemo s kokosovim oljem.
3. Sesekljamo čokolado.
4. Mokre sestavine zmešamo v mešalniku v gladko kremo.
5. V večji posodi zmešamo vse  suhe sestavine, razen čokolade.
6. V skledo z moko dodamo mokre sestavine, previdno premešamo, dodamo 80 g sesekljane čokolade.
7. V namaščen pekač vlijemo maso, po vrhu potresemo preostalo čokolado (20g) in damo v pečico. Pečemo 30 minut.
8. Pečeno pecivo ohladimo in postrežemo. Odlično se  ujema s stepeno sladko smetano.

Naši izdelki iz recepta

BIO PIRINA MOKA, 350 g

1,99 

Na zalogi

BIO JABOLČNI KIS DEMETER, 750 ml

3,79 

Na zalogi

BIO SOJIN PROTEINSKI NAPITEK, 750 ml

3,99 

Na zalogi

AVOKADO V KOŠČKIH KLASIK, 150 g

2,99 

Na voljo pri trgovcih

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

JAVORJEV SIRUP, STOPNJA A, 375 ml

14,79 

Na zalogi

BIO DEVIŠKO KOKOSOVO OLJE, 215 ml

4,69 

Na zalogi

BIO EKSTRA TEMNA ČOKOLADA S 87 % KAKAVA, 80 g

3,79 

Na voljo pri trgovcih

Priporočamo tudi