BROWNIJI Z AVOKADOM
Bolj zdrava veganska različica klasičnih brownijev vsebuje polnovredno pirino moko, javorjev sirup in avokado namesto maščobe. Obogaten je s temno čokolado. Rezultat je slastno, mehko čokoladno pecivo, rahlo sladkega okusa.
Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko
6
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Mokre sestavine:
- 150 g avokada SABOR VERDE
- 250 ml sojinega napitka SOJADE
- 60 ml javorjevega sirupa VITAQUELL
- 100 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 1 žlica jabolčnega kisa BIOTOP
Suhe sestavine:
- 160 g polnovredne pirine moke BIOTOP
- 50 g kakav BIOTOP
- 1 žlička sode bikarbone
- ½ žličke soli SONNETOR
- 100 g 87% temne čokolade PLAMIL
Namastitev pekača:
- Kokosovo olje VITAQUELL
Pripravimo:
1. Pečico segrejemo na 180°C.
2. Pekač 20 x 20cm namažemo s kokosovim oljem.
3. Sesekljamo čokolado.
4. Mokre sestavine zmešamo v mešalniku v gladko kremo.
5. V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine, razen čokolade.
6. V skledo z moko dodamo mokre sestavine, previdno premešamo, dodamo 80 g sesekljane čokolade.
7. V namaščen pekač vlijemo maso, po vrhu potresemo preostalo čokolado (20g) in damo v pečico. Pečemo 30 minut.
8. Pečeno pecivo ohladimo in postrežemo. Odlično se ujema s stepeno sladko smetano.