PISANE ČOKOLADNE KROGLICE
Le kdo ne mara čokoladnih kroglic, ki navdušujejo s svojimi pisanimi barvami in zapeljivimi okusi.
V receptu pripravimo tri vrste slastnih veganskih kroglic: nežne bele z aromo kokosovega musa, bogate temne s kančkom pomaranče in zapeljive rumove s kokosovim čipsom. Enostavne za pripravo, polne okusov in popolne za razvajanje ali obdarovanje!
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za bele kroglice:
- 200 g kokosovega moussa (masla)
- 5 žlic javorjevega sirupa VITAQUELL
- 120 g sojine alternative jogurtu SOJADE
- 3 žlice začimbne mešanice Flower Power SONNENTOR
Sestavine za temne kroglice:
- 160 g temne čokolade s 87% kakava PLAMIL
- 3 žlice javorjevega sirupa VITAQUELL
- 60 ml veganske kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 3 kapljice eteričnega olja pomaranče SONNETOR
- 3 žlice kakava v prahu UHTCO
Sestavine za rumove kroglice:
- 140 g veganske čokolade brez sladkorja PLAMIL
- 1 žlica javorjevega sirupa VITAQUELL
- 30 ml veganske kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 2 žlici kakava v prahu UHTCO
- 3 žlice kokosovega čipsa BIOTOP
- nekaj kapljic rumove arome
Pripravimo:
Priprava belih kroglic:
1. Za kokosov mousse nastrgan kokos zmeljemo v pasto v močnem blenderju. Tekoč (segret) kokos mousse zmešamo z javorjevim sirupom in jogurtom. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
2. Zmes postavimo v hladilnik za približno 15 minut, da se nekoliko strdi.
3. Iz ohlajene mase oblikujemo kroglice. Polovico kroglic pustimo belih, drugo polovico povaljamo v začimbni mešanici Flower Power.
Priprava temnih kroglic:
1. Temno čokolado nalomimo na manjše koščke in jo prelijemo z vročo mešanico veganske kreme in javorjevega sirupa. Pustimo stati nekaj minut, da se čokolada stopi.
2. Dodamo eterično olje pomaranče in dobro premešamo, da dobimo gladko ganache zmes.
3. Ganache postavimo v hladilnik za 2–3 ure, da se strdi. 4. Iz ohlajene zmesi oblikujemo kroglice, ki jih nato povaljamo v kakavu.
Priprava rumovih kroglic:
1. Vegansko čokolado nalomimo na manjše koščke in jo prelijemo z vročo mešanico veganske kreme in javorjevega sirupa. Pustimo stati nekaj minut, da se čokolada stopi.
2. Dodamo rumovo aromo, kakav in dobro premešamo, dokler ne dobimo gladke mase.
3. Ganache postavimo v hladilnik za 2–3 ure, da se strdi. 4. Iz ohlajene zmesi oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v grobo mletem kokosovem čipsu.