HUMUS
Če pripravljamo humus is suhe čičerike, jo naprej namočimo v vodi čez noč. Vodo odlijemo, in kuhamo v vodi z žličko sode bikarbone. Rezultat bo izredno mehka čičerika, odlična za pripravo namaza.
Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko
6
15 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 600g kuhane čičerike MORGENLAND
- šop sesekljanega drobnjaka
- sok 1 limone
- 3 žlice tahinija SUNITA
- 3 žlice olivnega olja BYODO
- himalajska sol SONNENTOR po okusu
- cca. 1dl ledene vode (voda z ledenimi kockami)
- začimba Tandoori masala SONNENTOR za okrasitev
- kontrastna začimba za okrasitev / Tandoori masala
Pripravimo:
- Čičeriko stresemo v multipraktik in na hitro zmiksamo.
- Dodamo sesekljan drobnjak, olivno olje, tahini, limonin sok, sol in miksamo 6 minut.
- Med mešanjem začnemo prilivati ledeno vodo, da dobimo lepo mazav in kremen namaz, to ponavadi traja še 2 minuti.
- Humus serviramo v nižji skledi, prelijemo ga z oljem in potresemo s kontrastno začimbo. V