HUMUS

Če pripravljamo humus is suhe čičerike, jo naprej namočimo v vodi čez noč. Vodo odlijemo, in kuhamo v vodi z žličko sode bikarbone. Rezultat bo izredno mehka čičerika, odlična za pripravo namaza. 

Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko

6

15 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 600g kuhane čičerike MORGENLAND
  • šop sesekljanega drobnjaka
  • sok 1 limone
  • 3 žlice tahinija SUNITA
  • 3 žlice olivnega olja BYODO
  • himalajska sol SONNENTOR po okusu
  • cca. 1dl ledene vode (voda z ledenimi kockami)
  • začimba Tandoori masala SONNENTOR za okrasitev
  • kontrastna začimba za okrasitev / Tandoori masala 

Pripravimo:

  1. Čičeriko stresemo v multipraktik in na hitro zmiksamo.
  2. Dodamo sesekljan drobnjak, olivno olje, tahini, limonin sok, sol in miksamo 6 minut.
  3. Med mešanjem začnemo prilivati ledeno vodo, da dobimo lepo mazav in kremen namaz, to ponavadi traja še 2 minuti.
  4. Humus serviramo v nižji skledi, prelijemo ga z oljem in potresemo s kontrastno začimbo. V

Naši izdelki iz recepta

BIO SVETLI TAHINI, 340 g

6,89 

Na zalogi

BIO ZAČIMBNA MEŠANICA TANDOORI MASALA, 32 g

3,89 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

Priporočamo tudi