ZELENJAVNA PITA S KVAŠENIM TESTOM

Zelenjavna pita s kvašenim testom združuje hrustljavo pirino testo in bogat nadev iz popražene sezonske zelenjave – zagotovo bo navdušila vse ljubitelje zelenjave!

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Recept zelenjavna pita

Uporabimo:

Sestavine za testo:

  • 350 g pirine moke BIOTOP
  • 125 ml ovsenega napitka THE BRIDGE
  • 125 ml tople vode
  • 50 g mešanice semen BIOTOP
  • 2 žlici olivnega olja BYODO
  • 8 g soli BYODO
  • 7 g kvasa VITAM

Uporabljena zelenjava:

  • 300 g bučk
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g pora
  • 80 g paprike
  • 60 g korenja
  • sveža bazilika, sol in poper po okusu

Sestavine za preliv: 

  • 200 ml kreme za stepanje SCHLAGFIX
  • 100 ml ovsenega napitka THE BRIDGE
  • 40 g žlahtnega kvasa DR. RITTER
  • 35 g čičerikine moke BIOTOP
  • sol po okusu

Pripravimo:

1. V večji skledi zmešamo vse sestavine za testo in testo na hitro pregnetemo. Pokrijemo s krpo in pustimo, da se volumen podvoji.

2. Na 2 žlicah olja popražimo bučke, por, papriko in korenje do mehkega. Solimo, popramo in na koncu dodamo baziliko.

3. Zmešamo vse sestavine za preliv.

4. Pečico ogrejemo na 190 °C. Testo z rokami oblikujemo po dnu in robu pekača za pite (premer 28 cm). Testo pustimo počivati 10 minut.

5. Dodamo popraženo zelenjavo, zalijemo s prelivom in na koncu razporedimo narezane paradižnike.

6. Pečemo 45-50 minut, da se testo lepo obarva in sredica postane čvrsta. Preden pito razrežemo, naj se nekoliko ohladi.

Naši izdelki iz recepta

PREMIUM MORSKA SOL FINO MLETA, 1000 g

1,99 

Na zalogi

VEGANSKA VEČNAMENSKA KREMA ZA STEPANJE, 200 ml

1,19 

Na zalogi

BIO MEŠANICA SEMEN ZA KRUH IN PECIVO, 350 g

3,99 

Na zalogi

BIO ČIČERIKINA MOKA, 300 g

2,59 

Na zalogi

PEKOVSKI SUHI KVAS ZA KRUH IN PECIVO, 11 g

0,89 

Na zalogi

BIO OVSENI NAPITEK, 1 L

2,69 

Na zalogi

ŽLAHTNI KVAS, 200 g

6,89 

Na zalogi

BIO OLJČNO OLJE ZA PEKO, 750 ml

11,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi