ZELENJAVNA PITA S KVAŠENIM TESTOM
Zelenjavna pita s kvašenim testom združuje hrustljavo pirino testo in bogat nadev iz popražene sezonske zelenjave – zagotovo bo navdušila vse ljubitelje zelenjave!
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za testo:
- 350 g pirine moke BIOTOP
- 125 ml ovsenega napitka THE BRIDGE
- 125 ml tople vode
- 50 g mešanice semen BIOTOP
- 2 žlici olivnega olja BYODO
- 8 g soli BYODO
- 7 g kvasa VITAM
Uporabljena zelenjava:
- 300 g bučk
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g pora
- 80 g paprike
- 60 g korenja
- sveža bazilika, sol in poper po okusu
Sestavine za preliv:
- 200 ml kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 100 ml ovsenega napitka THE BRIDGE
- 40 g žlahtnega kvasa DR. RITTER
- 35 g čičerikine moke BIOTOP
- sol po okusu
Pripravimo:
1. V večji skledi zmešamo vse sestavine za testo in testo na hitro pregnetemo. Pokrijemo s krpo in pustimo, da se volumen podvoji.
2. Na 2 žlicah olja popražimo bučke, por, papriko in korenje do mehkega. Solimo, popramo in na koncu dodamo baziliko.
3. Zmešamo vse sestavine za preliv.
4. Pečico ogrejemo na 190 °C. Testo z rokami oblikujemo po dnu in robu pekača za pite (premer 28 cm). Testo pustimo počivati 10 minut.
5. Dodamo popraženo zelenjavo, zalijemo s prelivom in na koncu razporedimo narezane paradižnike.
6. Pečemo 45-50 minut, da se testo lepo obarva in sredica postane čvrsta. Preden pito razrežemo, naj se nekoliko ohladi.