JOGURTOVA STRJENKA Z JAGODAMI
Okusna sladica na osnovi sojinega jogurta z vaniljevo kremo in jagodnim prelivom, okrašena s srčki iz temne čokolade. Enostavna priprava v 20 minutah.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za čokoladne srčke:
- 45 g temne čokolade 87% PLAMIL
Sestavine za kremo:
- 1 zavitek vaniljevega pudinga BYODO
- 250 ml sojinega napitka SOJADE
- 40 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 400 g sojinega jogurta SOJADE
Sestavine za jagodni priliv:
- 350 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
- 1 žlička limoninega soka BIOTOP
Pripravimo:
1. Temno čokolado raztopimo nad vodno kopeljo. Vlijemo jo v model v obliki srčkov. Model postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, da se čokolada strdi.
2. V kozico damo jagode in jih počasi segrevamo do vretja. Segrevamo jih počasi in mešamo, da se nam ne prismodijo in enakomerno spuščajo sok. Pokuhamo jih toliko časa (približno 10min) da se nekoliko zgostijo. Če imamo sladke jagode, jih ne bo potrebno sladkati, v nasprotnem primeru jih osladkajte po svojem okusu. Na koncu dodamo limonin sok. Popolnoma ohladimo.
3. Polovico sojinega napitka vlijemo v kozico in segrejemo do vretja.
4. V preostanek sojinega napitka zamešamo vaniljev puding in sladkor.
5. V segret sojin napitek vlijemo pudingovo zmes in mešamo. Masa bo postala zelo gosta, pokuhamo jo 2 minuti in stalno mešamo.
6. V kuham puding dodamo sojin jogurt in ga dobro vmešamo. Za to se najbolj obnese električna metlica za stepanje.
7. Kremo razporedimo med 4 lončke, ki jih postavimo za 20 minut v hladilnik.
8. Na kremo razporedimo jagode in okrasimo s čokoladnimi srčki.