OREHOVO PECIVO BREZ GLUTENA
Orehovo pecivo brez glutena je bogatega okusa z mešanico toplih začimb. Posebno noto mu dajeta kokosov capuccino in rjavi muscavo sladkor. Ima rahlo strukturo, se ne drobi in se odlično prilega k čaju ali kavi.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 350 g večnamenske moke SCHAR
- 100 g mletih orehov
- 100 g mascavo sladkorja PROVIDA
- 1 žlica mešanice začimb za kaše SONNENTOR
- 10 g pecilnega praška BIOTOP
- 5 g sode bikarbone
- ščepec himalajske soli SONNENTOR
- 75 g stopljenega kokosovega olja VITAQUELL
- 300 ml kokosovega capuccina DR. MARTINS
Pripravimo:
1. Pečico ogrejemo na 180 °C.
2. Pekač namažemo s kokosovim oljem in potresemo z moko (tako bomo pečeno pecivo lažje vzeli iz pekača).
3. V večji posodi najprej zmešamo vse suhe sestavine.
4. Dodamo stopljeno kokosovo olje in kokosov capuccino. Vse skupaj premešamo in maso vlijemo v pekač.
5. Pečemo 45 minut. Pečenega zvrnemo na rešetko, da se popolnoma ohladi.