MEDITERANSKA SOLATA S ČIČERIKO
Okusna solata s čičeriko, ki v sebi nosi pridih pristnega mediterana — popolna za pripravo malice ali kosila vnaprej.
Ta živahna jed združuje svežino zelenjave in lahkotnost začinjene mešanice za preliv s svežim peteršiljem in meto. Priročno zapakirana v kozarec je idealna za v službo, šolo ali na izletih. Dobro ga pretresite in uživajte v čudoviti fuziji sredozemskih okusov!
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
1
20 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za osnovo:
- 200 g paradižnika
- 1 manjša kumara
- 100 g kuhane čičerike BIOTOP
- 100 g kuhanih testenin, svedri BYODO
- pest sveže rukole
- 1 rdeča paprika
Sestavine za preliv:
- 1 žlica balzamičnega kisa z granatnim jabolkom BYODO
- 1 žlica limoninega soka
- 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
- 1 žlica sesekljane sveže mete
- 2 žlici sončničnega ali olivnega olja BYODO
- po okusu zeliščna sol HERBAMARE
Pripravimo:
1. Suho čičeriko namočimo čez noč v vodi in skuhamo po navodilih proizvajalca. Če uporabimo čičeriko v konzervi, korak preskočimo.
2. Svedre iz dvozrnice skuhamo al dente po navodilih proizvajalca.
3. Papriko, kumaro in paradžnik sesekljamo na kocke.
4. Vse sestavine za preliv zmešamo v homogeno zmes.
5. V večji kozarec s pokrovom najprej na dno vlijemo preliv. Dodamo testenine, zelenjavo, kuhano čičeriko in na koncu rukolo.
Tako pripravljene kozarce z meditersko solato lahko hranimo v hladilniku 3-4 dni. Enostavno jih lahko vzamemo s seboj na delo, v šolo ali izlet.
Nasvet: Predno bomo jedli, kozarec močno pretresemo ali ga obrnemo na glavo, da se preliv dobro razlije. Idealno pa vsebino kozarca stresemo v skledo in uživamo.