MEDITERANSKA SOLATA S ČIČERIKO

Okusna solata s čičeriko, ki v sebi nosi pridih pristnega mediterana — popolna za pripravo malice ali kosila vnaprej.

Ta živahna jed združuje svežino zelenjave in lahkotnost začinjene mešanice za preliv s svežim peteršiljem in meto. Priročno zapakirana v kozarec je idealna za v službo, šolo ali na izletih. Dobro ga pretresite in uživajte v čudoviti fuziji sredozemskih okusov!

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

1

20 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine za osnovo:

  • 200 g paradižnika
  • 1 manjša kumara
  • 100 g kuhane čičerike BIOTOP
  • 100 g kuhanih testenin, svedri BYODO
  • pest sveže rukole
  • 1 rdeča paprika

Sestavine za preliv:

  • 1 žlica balzamičnega kisa z granatnim jabolkom BYODO
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica sesekljane sveže mete
  • 2 žlici sončničnega ali olivnega olja BYODO
  • po okusu zeliščna sol HERBAMARE

Pripravimo:

1. Suho čičeriko namočimo čez noč v vodi in skuhamo po navodilih proizvajalca. Če uporabimo čičeriko v konzervi, korak preskočimo.

2. Svedre iz dvozrnice skuhamo al dente po navodilih proizvajalca.

3. Papriko, kumaro in paradžnik sesekljamo na kocke.

4. Vse sestavine za preliv zmešamo v homogeno zmes.

5. V večji kozarec s pokrovom najprej na dno vlijemo preliv. Dodamo testenine, zelenjavo, kuhano čičeriko in na koncu rukolo.

Tako pripravljene kozarce z meditersko solato lahko hranimo v hladilniku 3-4 dni. Enostavno jih lahko vzamemo s seboj na delo, v šolo ali izlet.

Nasvet: Predno bomo jedli, kozarec močno pretresemo ali ga obrnemo na glavo, da se preliv dobro razlije. Idealno pa vsebino kozarca stresemo v skledo in uživamo.

Naši izdelki iz recepta

BIO ČIČERIKA, 500 g

3,29 

Na zalogi

BIO TESTENINE SVEDRI IZ DVOZRNICE, 500 g

3,99 

Na zalogi

BIO SOL HERBAMARE® ORIGINAL, 250 g

4,59 

Na zalogi

Priporočamo tudi