MINI MANDLJEVE TORTICE S TEMNO ČOKOLADO

Sočne, čokoladne, veganske sanje! Te majhne tortice z mandljevo osnovo in nadevom iz temne čokolade so polne okusa in se bodo preprosto stopile v ustih… 

6

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine za osnovo:

  • 100 ml javorjev sirup VITAQUELL
  • mandljevo maslo
  • 100 g mandljev
  • 2 jž pirine moke BIOTOP

Sestavine za nadev:

  • 240 g temne čokolade CHOCOLATE AND LOVE
  • 120 g kokosove kreme SCHLAGFIX
  • pest sesekljanih praženih lešnikov

Pripravimo:

1. Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač za mafine premažemo s kokosovim oljem, da preprečimo sprijemanje.

2. V mešalniku (blenderju) združimo mandljevo maslo, javorjev sirup in moko. Dodamo še mandlje in še na rahlo zmiksamo. V zmesi lahko ostanejo koščki mandljev.

3. V pekač za mafine prenesemo pripravljeno zmes tako, da prekrije dno. Z žlico pritisnemo ob dno, da maso enakomerno izravnamo.

4. Pekač postavimo v pečico za 10 minut, da zmes zlato porjavi.

5. Medtem pripravimo nadev. V ponvi stopimo kokosovo kremo in temno čokolado.

6. Ko je zmes popolnoma stopljena in gladka, jo prelijemo po ohlajeni pripravljeni osnovi.

7. Po vrhu vsake tortice potresemo nekaj sesekljanih lešnikov in postavimo v hladilnik, dokler se ne strdijo.

Naši izdelki iz recepta

VEGANSKA VEČNAMENSKA KREMA ZA STEPANJE, 200 ml

1,19 

Na zalogi

JAVORJEV SIRUP, STOPNJA A, 375 ml

14,79 

Na zalogi

Priporočamo tudi