PROSEN PUDING S SEZONSKIM SADJEM
Prosena kaša je naravno brez glutena, je hranljiva in nasitna. Topla kaša je ravno pravšnja za hladne zimske dni. Okrašena s pisanim sezonskim sadjem, obogatena s kakavovimi zrni in sezamovim namazom nas bo nasitila za celo dopoldne.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
25 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za kašo:
- 200 g prosene kaše BIOTOP
- 30 g datljev
- 250 ml riževega napitka z lešnikom THE BRIDGE
- +150 ml riževega napitka (za miksanje)
- 750 g vode
- ščep himalajske soli SONNENTOR
- 1 žlička začimb za kaše SONNENTOR
Sestavine za okrasitev:
- 4 kiviji
- 2 kakija
- 1 večje granatno jabolko
- Zdrobljena kakavova zrna UTHCO
- 4 žlice sezamovega namaza s kakavom SUNITA
Pripravimo:
1. Proseno kašo dobro speremo pod tekočo vodo.
2. Kašo damo v kozico skupaj z datlji, soljo, začimbo za kašo, riževim napitkom in vodo. Skuhamo do mehkega.
3. Še toplo kuhano kašo zmiksamo s 150 ml riževega napitka v gladko zmes.
4. Vlijemo v skledo, okrasimo s sezonskim sadjem, kakavovimi zrni in sezamovim namazom.