PROSEN PUDING S SEZONSKIM SADJEM

Prosena kaša je naravno brez glutena, je hranljiva in nasitna. Topla kaša je ravno pravšnja za hladne zimske dni. Okrašena s pisanim sezonskim sadjem, obogatena s kakavovimi zrni in sezamovim namazom nas bo nasitila za celo dopoldne.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

25 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine za kašo:

  • 200 g prosene kaše BIOTOP
  • 30 g datljev
  • 250 ml riževega napitka z lešnikom THE BRIDGE
  • +150 ml riževega napitka (za miksanje)
  • 750 g vode
  • ščep himalajske soli SONNENTOR
  • 1 žlička začimb za kaše SONNENTOR

Sestavine za okrasitev:

  • 4 kiviji
  • 2 kakija
  • 1 večje granatno jabolko
  • Zdrobljena kakavova zrna UTHCO
  • 4 žlice sezamovega namaza s kakavom SUNITA

Pripravimo:

1. Proseno kašo dobro speremo pod tekočo vodo.

2. Kašo damo v kozico skupaj z datlji, soljo, začimbo za kašo, riževim napitkom in vodo. Skuhamo do mehkega.

3. Še toplo kuhano kašo zmiksamo s 150 ml riževega napitka v gladko zmes.

4. Vlijemo v skledo, okrasimo s sezonskim sadjem, kakavovimi zrni in sezamovim namazom.

Naši izdelki iz recepta

BIO PROSO OLUŠČENO, 500 g

2,59 

Na zalogi

BIO SAMOVA ZAČIMBNA MEŠANICA ZA KAŠE, 70 g

4,29 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

BIO RIŽEV NAPITEK Z LEŠNIKI, 1 L

3,79 

Na zalogi

BIO NARAVNI RIŽEV NAPITEK, 1 L

2,69 

Na zalogi

Priporočamo tudi