KANELONI S TOFUJEM IN ŠPINAČO V PARADIŽNIKOVI OMAKI

Špinača in tofu naredita kanelone sočne. Enostavna paradižnikova omaka v sebi skriva čudovit poln okus. Žlahtni kvas s smetano na vrhu bo potešil željo po kremnem siru.

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

50 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 200 g kanelonov BYODO
  • 180 g tofuja z baziliko
  • 400 g zamrznjene špinače
  • 1 žlica čemaževega pesta
  • 1 žlica sončničnega olja BYODO
  • po okusu sol in poper SONNENTOR
  • muškatni orešček SONNENTOR

Sestavine za paradižnikovo omako:

  • 200 g paradižnikove omake (pasata)
  • 50 g paradižnikovega koncentrata BYODO
  • 250 ml kokosovega mleka za kuho DR. MARTINS
  • 1 žlička origana SONNENTOR
  • 1 dl vode
  • po okusu sol SONNENTOR

Sestavine za “sirovo” omako:

  • 150 ml lahke veganske kreme SCHLAGFIX
  • 3 žlice žlahtnega kvasa DR. RITTER

Pripravimo:

1. Na vročo ponev vlijemo olje, dodamo pesto in premešamo. V ponev nadrobimo tofu in špinačo, naribamo polovico muškatnega oreščka. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo, da se vse malo poduši. Ohladimo.

2. V skledi zmešamo vse sestavine za paradižnikov omako.

3. Kanelone napolnimo s špinačnim nadevom.

4. V namaščen pekač vlijemo tretjino paradižnikove omake, položimo plast kanelonov, prelijemo z omako, dodamo plast kanelonov in zaključimo z omako. Pekač pokrijemo s pokrovom ali alu folijo in pečemo 25 minut na 200 °C.

5. Medtem zmešamo kremo in žlahtni kvas. Prelijemo jo po vrhu kanelonov in odkrito pečemo še 10 minut. Pred serviranjem naj se kaneloni nekoliko ohladijo. Postrežemo z mešano sezonsko solato.

Naši izdelki iz recepta

VEGANSKA VEČNAMENSKA KREMA ZA STEPANJE, 200 ml

1,19 

Na zalogi

BIO ORIGANO, 18 g

2,89 

Na zalogi

BIO CELI MUŠKATNI OREŠČEK, 25 g

4,59 

Na zalogi

ŽLAHTNI KVAS, 200 g

6,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi