KANELONI S TOFUJEM IN ŠPINAČO V PARADIŽNIKOVI OMAKI
Špinača in tofu naredita kanelone sočne. Enostavna paradižnikova omaka v sebi skriva čudovit poln okus. Žlahtni kvas s smetano na vrhu bo potešil željo po kremnem siru.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
50 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 200 g kanelonov BYODO
- 180 g tofuja z baziliko
- 400 g zamrznjene špinače
- 1 žlica čemaževega pesta
- 1 žlica sončničnega olja BYODO
- po okusu sol in poper SONNENTOR
- muškatni orešček SONNENTOR
Sestavine za paradižnikovo omako:
- 200 g paradižnikove omake (pasata)
- 50 g paradižnikovega koncentrata BYODO
- 250 ml kokosovega mleka za kuho DR. MARTINS
- 1 žlička origana SONNENTOR
- 1 dl vode
- po okusu sol SONNENTOR
Sestavine za “sirovo” omako:
- 150 ml lahke veganske kreme SCHLAGFIX
- 3 žlice žlahtnega kvasa DR. RITTER
Pripravimo:
1. Na vročo ponev vlijemo olje, dodamo pesto in premešamo. V ponev nadrobimo tofu in špinačo, naribamo polovico muškatnega oreščka. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo, da se vse malo poduši. Ohladimo.
2. V skledi zmešamo vse sestavine za paradižnikov omako.
3. Kanelone napolnimo s špinačnim nadevom.
4. V namaščen pekač vlijemo tretjino paradižnikove omake, položimo plast kanelonov, prelijemo z omako, dodamo plast kanelonov in zaključimo z omako. Pekač pokrijemo s pokrovom ali alu folijo in pečemo 25 minut na 200 °C.
5. Medtem zmešamo kremo in žlahtni kvas. Prelijemo jo po vrhu kanelonov in odkrito pečemo še 10 minut. Pred serviranjem naj se kaneloni nekoliko ohladijo. Postrežemo z mešano sezonsko solato.