BELJAKOVINSKI MAFINI
Neustavljivo okusni mafini na malo drugačen način! Ne le, da so izredno okusni, temveč so tudi polni rastlinskih beljakovin in zelenjave, kar jih naredi za odlično izbiro za zajtrk ali hitro malico na poti. Njihova enostavna priprava omogoča, da se poigrate z neskončno kombinacijo začimb in zelenjave!
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 200 g tofuja
- 100 g brokolija
- 100 g rdeče paprike
- 50 g sveže špinače
- 50 g temnega tahinija SUNITA
- 50 ml vode
- 15 g žlahtnega kvasa DR. RITTER
- 10 g čičerikine moke BIOTOP
- 1 žlica mešanice začimb za tofu SONNENTOR
- 1 žlica mešanice začimb za jajčne jedi SONNENTOR
- himalajska sol in poper SONNNETOR po okusu
Pripravimo:
1. V sekljalniku spasiramo tofu, tahini, žlahtni kvas in začimbe. Dodamo vodo, čičerikino moko in začinimo s soljo in poprom po okusu. Dobro premešamo.
2. Očiščeno zelenjavo sesekljamo na koščke. Dodamo jo k pripravljeni mešanici in dobro premešamo.
3. Pečico ogrejemo na 180°C. Pekač za mafine premažemo z maščobo in pripravljeno maso enakomerno razporedimo.
4. Mafine pečemo 25 minut. Pečene mafine pred serviranjem nekoliko ohladimo, da jih bomo lažje dobili iz modela.