HUMUS Z JESENSKO BUČO
Bučni humus je kremasta in okusna omaka iz kuhane buče in čičerike. Nalašč za pomakanje ali kot namaz je okusen dodatek k vsakemu obroku ali prigrizku.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
60 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji
Uporabimo:
- 350 g kuhane čičerike BIOTOP
- 300 g dušene buče (npr. Hokaido)
- 1 žlička soli BYODO
- 5 žlic limoninega soka BIOTOP
- 3 žlice tahinija
- 1 žlička koriandra v prahu SONNENTOR
- 1 žlička dimljene paprike SONNENTOR
- 1 žlička kumina v prahu SONNETOR
- 3 žlice oljčnega olja BYODO
Okrasitev:
- bučna semena BIOTOP
- oljčno olje BYODO
- dimljena paprika SONNENTOR
Pripravimo:
- Čičeriko skuhamo v slanem kropu po navodilih proizvajalca do mehkega. Ohladimo.
- Bučo olupimo, narežemo na večje kose in skuhamo na sopari do mehkega. Lahko jo tudi spečemo.
- V sekljalnik damo kuhano čičeriko, kuhano ali pečeno bučo, limonin sok, tahini, sol in začimbe. Nekoliko spasiramo, po potrebi dodamo še vodo od kuhane čičerike, da dobimo gladko kremo.
- Humus postrežemo v nizki skledi, po vrhu ga prelijemo s kvalitetnim oljčnim oljem, bučnimi semeni in dimljeno papriko v prahu.




