HUMUS Z JESENSKO BUČO

Bučni humus je kremasta in okusna omaka iz kuhane buče in čičerike. Nalašč za pomakanje ali kot namaz je okusen dodatek k vsakemu obroku ali prigrizku.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

60 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 350 g kuhane čičerike BIOTOP
  • 300 g dušene buče (npr. Hokaido)
  • 1 žlička soli BYODO
  • 5 žlic limoninega soka BIOTOP
  • 3 žlice tahinija
  • 1 žlička koriandra v prahu SONNENTOR
  • 1 žlička dimljene paprike SONNENTOR
  • 1 žlička kumina v prahu SONNETOR
  • 3 žlice oljčnega olja BYODO

Okrasitev:

  • bučna semena BIOTOP
  • oljčno olje BYODO
  • dimljena paprika SONNENTOR

Pripravimo:

  1. Čičeriko skuhamo v slanem kropu po navodilih proizvajalca do mehkega. Ohladimo.
  2. Bučo olupimo, narežemo na večje kose in skuhamo na sopari do mehkega. Lahko jo tudi spečemo.
  3. V sekljalnik damo kuhano čičeriko, kuhano ali pečeno bučo, limonin sok, tahini, sol in začimbe. Nekoliko spasiramo, po potrebi dodamo še vodo od kuhane čičerike, da dobimo gladko kremo.
  4. Humus postrežemo v nizki skledi, po vrhu ga prelijemo s kvalitetnim oljčnim oljem, bučnimi semeni in dimljeno papriko v prahu.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOK LIMONA DEMETER, 200 ml

2,29 

Na zalogi

PREMIUM MORSKA SOL FINO MLETA, 1000 g

1,99 

Na zalogi

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO ČIČERIKA, 500 g

3,29 

Na zalogi

Zasebno: BIO DIMLJENA PAPRIKA, 250 g

15,52 

BIO MLETI KORIANDER, 40 g

2,89 

Na zalogi

BIO MLETA KUMINA, 60 g

2,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi