BIO MLETI KORIANDER, 40 g
Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino. Plodovi, ki jim kulinarično pravijo semena, imajo sladkast, topel okus in izrazit priokus po pomarančnih lupinah. Ti so krhki in jih zlahka zmeljete.
Povsod ga radi dodajajo zelenjavnim jedem, enolončnicam in klobasam. Tako v Evropi kot v Severni Ameriki je pogost v kompotih in pitah iz jesenskega sadja ter med začimbami v tekočinah za vlaganje.
2,89 €
Cena z ddv
Stroški pošiljanja
NAČIN IN STROŠKI POŠILJANJA
Pošiljke dostavljamo z GLS dostavno službo. Naročeno blago odpremimo v 1 – 3 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Če naročenega blaga ni na zalogi, vas o tem obvestimo.
- Za naročila v vrednosti nad 40 eur je dostava za vas brezplačna.
- Strošek dostave za naročila v vrednosti do 40 € znaša 4,50 € (vključuje 22% ddv).
Če v času dostave niste dosegljivi na navedenem naslovu, prejmete obvestilo o prejeti pošiljki, ki jo nato prevzamete v najbližjem paketomatu. Navedeni pogoji veljajo za dostavo v Sloveniji.
MOŽNOSTI PLAČILA
Omogočamo vam 3 različne načine plačila:
- Plačilo s kreditnimi karticami Plačilo je možno s kreditnimi karticami: Mastercard, Visa in American Express.
- Plačilo po predračunu. Pri izbiri plačila po predračunu prejmete na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji, predračun, na katerem bodo vsi podatki, potrebni za izvedbo plačila. Pri plačilu obvezno navedite sklicno številko naročila.
- Plačilo z gotovino ob prevzemu (po povzetju) Blago boste plačali ob prevzemu dostavni službi.
CENE
Vse cene na spletni strani so končne cene in v njih so že zajeti vsi prispevki in davki. Po potrditvi naročila so cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave. Več v pogojih poslovanja.
Na zalogi
Opis
Sestavine:
mleta koriandrova semena*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Država porekla: Avstrija.
Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Ekološko
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
Hranilna vrednost
Nasvet
Koriander se najbolje poda k pečenim jedem, juham, enolončnicam. Sladkosnedneži bodo njegov značilni okus prepoznali v medenjakih in jabolčnem kompotu.
Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino, saj je omenjen se že v Svetem pismu in vedskih tekstih. Plodovi, ki jim kulinarično pravijo semena, imajo sladkast, topel okus in izrazit priokus po pomarančnih lupinah.
Razširjeni sta dve vrsti koriandra: maroška (kazbarah), ki je pogostejša, in indijska (dhania). Razlikujeta se po barvi in obliki plodov. Ti so krhki in jih zlahka zmeljete.
V indijski kuhinji je koriander osnova karijev in masal, severnoafriški kuharji začinjajo z njim harise in tabil ter ga dajejo v ras el hanout, v gruzijski kuhinji je sestavina v začimbni mešanici khmeli-suneli, v iranski v avdiehu, v bližnjevzhodnih pa v baharatu.
Povsod ga radi dodajajo zelenjavnim jedem, enolončnicam in klobasam. V karibski kulinariki je sestavina masal, v mehiški ga uporabljajo skupaj s kuminom. V francoski kuhinji ga najdemo v zelenjavnih jedeh po grško, v angleški je v mešanici začimb za kolače in biskvite, v nemški ga dodajajo krušnemu testu … Tako v Evropi kot v Severni Ameriki je pogost v kompotih in pitah iz jesenskega sadja ter med začimbami v tekočinah za vlaganje.