BIO MLETI KORIANDER, 40 g

Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino. Plodovi, ki jim kulinarično pravijo semena, imajo sladkast, topel okus in izrazit priokus po pomarančnih lupinah. Ti so krhki in jih zlahka zmeljete.

Povsod ga radi dodajajo zelenjavnim jedem, enolončnicam in klobasam. Tako v Evropi kot v Severni Ameriki je pogost v kompotih in pitah iz jesenskega sadja ter med začimbami v tekočinah za vlaganje.

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

2,89 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z0364

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

mleta koriandrova semena*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Država porekla: Avstrija.

Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Ekološko

Brez glutena

Brez laktoze

Vegansko

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Koriander se najbolje poda k pečenim jedem, juham, enolončnicam. Sladkosnedneži bodo njegov značilni okus prepoznali v medenjakih in jabolčnem kompotu.

Koriander je začimba, ki se ponaša z dolgo zgodovino, saj je omenjen se že v Svetem pismu in vedskih tekstih. Plodovi, ki jim kulinarično pravijo semena, imajo sladkast, topel okus in izrazit priokus po pomarančnih lupinah.

Razširjeni sta dve vrsti koriandra: maroška (kazbarah), ki je pogostejša, in indijska (dhania). Razlikujeta se po barvi in obliki plodov. Ti so krhki in jih zlahka zmeljete.

V indijski kuhinji je koriander osnova karijev in masal, severnoafriški kuharji začinjajo z njim harise in tabil ter ga dajejo v ras el hanout, v gruzijski kuhinji je sestavina v začimbni mešanici khmeli-suneli, v iranski v avdiehu, v bližnjevzhodnih pa v baharatu.

Povsod ga radi dodajajo zelenjavnim jedem, enolončnicam in klobasam. V karibski kulinariki je sestavina masal, v mehiški ga uporabljajo skupaj s kuminom. V francoski kuhinji ga najdemo v zelenjavnih jedeh po grško, v angleški je v mešanici začimb za kolače in biskvite, v nemški ga dodajajo krušnemu testu … Tako v Evropi kot v Severni Ameriki je pogost v kompotih in pitah iz jesenskega sadja ter med začimbami v tekočinah za vlaganje.

Priporočamo