KIČERI
Zdravilna enolončnica iz stročnice, riža in zelenjave je nasitna, hranljiva in lahko prebavljiva. Kičeri ne vsebuje pikantnih začimb: popra, čilija, niti čebule ali česna, jed zato deluje na telo pomirjajoče. Obogaten je z začimbami, ki nam pomagajo pri prebavi in razstrupljanju kot so: galgant, korinader, lovor, kumin in kurkuma.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
6
50 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine:
- 2 žlici oljčnega olja BYODO
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 žlička mletega kumin-a SONNENTOR
- 2 žlički mletega koriandra SONNENTOR
- 1 žlička galganta v prahu SONNENTOR
- 1 žlička kurkume v prahu SONNENTOR
- 1 lovorjev list SONNETOR
- 250 g rdeče leče
- 150 g korenja
- 250 g brokolija
- 200 g paradižnika
- 100 g špinače
- 70 g riževih kosmičev
- 1,5 litra vode
- Morska sol BYODO po okusu
- 1 žlica posušenih koriandrovih listov SONNENTOR
Pripravimo:
1. Rdečo lečo dobro speremo pod tekočo vodo in namočimo v toplo vodo za 10 minut.
2. Medtem olupimo korenje in ga narežemo na kocke. Brokoliju odrežemo cvetove in narežemo steblo na kocke. Paradižnik prav tako narežemo.
3. V večji posodi segrejemo olje, dodamo vse začimbe, premešamo, da zadišijo. Dodamo dobro odcejemo lečo, zelenjavo (razen brokolijevih cvetov in špinače).
4. Zalijemo z vodo in kuhamo 25 minut, da se leča razkuha.
5. 5 minut pred koncem kuhanja primešamo brokolijeve cvetove, špinačo in riževe kosmiče.
6. Pred serviranjem potresemo z listi koriandra.