ZAVITKI Z RDEČIM RIŽEM IN OMAKO

Hrustljavi in osvežilni zavitki so polni zelenjave in obogateni z rdečim rižem. Odlično jih dopolnjuje kremna, slano-sladka-kisla omaka.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 150 g rdečega riža BIOTOP
  • 4 korenja
  • polovica manjše glave rdečega in belega zelja
  • manjši šopek drobnjaka
  • Oluščeni sezam BIOTOP za posip
  • 8 -10 riževih listov

Sestavine za omako:

  • 100 g svetlega tahinija SUNITA
  • 80 g tamari omake BIOTOP
  • 40 g javorjevga sirupa VITAQUELL
  • sok polovice limone

Pripravimo:

1. Rdeč riž kuhamo v dvojni količini rahlo osoljene vode 40-50 minut. Odcedimo in ohladimo.

2. Korenje in zelje narežemo na tanke trakce. Prav tako narežemo drobnjak.

3. Gladko zmešamo vse sestavine za omako, postavimo na stran.

4. Rižev papir namočimo v toplo vodo, da se zmehča. Položimo ga na kuhinjsko krpo. Na rižev papir na sredino dodamo nadev – belo zelje, korenje, rdeče zelje, drobnjak in riž. Najprej zavijemo robove (iz leve, desne in od spodaj), nato pa nadaljujemo z zavijanjem in zavijemo do konca. Postopek ponovimo, dokler ne porabimo vse zelenjave in riža.

5. Zavitke potresemo s sezamom in postrežemo z omako.

Naši izdelki iz recepta

BIO TAMARI SOJINA OMAKA, 187 ml

5,89 

Na zalogi

BIO DOLGOZRNATI RDEČI RIŽ, 500 g

4,99 

Na zalogi

BIO SEZAM OLUŠČEN, 400 g

4,79 

Na zalogi

BIO SVETLI TAHINI, 340 g

6,89 

Na zalogi

JAVORJEV SIRUP, STOPNJA A, 375 ml

14,79 

Na zalogi

Priporočamo tudi