ZAVITKI Z RDEČIM RIŽEM IN OMAKO
Hrustljavi in osvežilni zavitki so polni zelenjave in obogateni z rdečim rižem. Odlično jih dopolnjuje kremna, slano-sladka-kisla omaka.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 150 g rdečega riža BIOTOP
- 4 korenja
- polovica manjše glave rdečega in belega zelja
- manjši šopek drobnjaka
- Oluščeni sezam BIOTOP za posip
- 8 -10 riževih listov
Sestavine za omako:
- 100 g svetlega tahinija SUNITA
- 80 g tamari omake BIOTOP
- 40 g javorjevga sirupa VITAQUELL
- sok polovice limone
Pripravimo:
1. Rdeč riž kuhamo v dvojni količini rahlo osoljene vode 40-50 minut. Odcedimo in ohladimo.
2. Korenje in zelje narežemo na tanke trakce. Prav tako narežemo drobnjak.
3. Gladko zmešamo vse sestavine za omako, postavimo na stran.
4. Rižev papir namočimo v toplo vodo, da se zmehča. Položimo ga na kuhinjsko krpo. Na rižev papir na sredino dodamo nadev – belo zelje, korenje, rdeče zelje, drobnjak in riž. Najprej zavijemo robove (iz leve, desne in od spodaj), nato pa nadaljujemo z zavijanjem in zavijemo do konca. Postopek ponovimo, dokler ne porabimo vse zelenjave in riža.
5. Zavitke potresemo s sezamom in postrežemo z omako.