VEGANSKA JOTA

Brezmesna jota z repo ali kislim zeljem, lahka in zdrava jed na žlico za jesenko zimske dni.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

2 uri 45 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Veganska jota

Uporabimo:

  • 200 g krompirja
  • 2 korenja
  • pol kolerabe
  • 1 por
  • 300 g fižola BIOTOP
  • kislo zelje ali kisla repa
  • 5 zrn črnega popra SONNENTOR
  • sol, lovor, timijan, kumina in majaron SONNENTOR
  • oljčno olje BYODO
  • 1 kocka zelenjavne jušne osnove CENOVIS

Pripravimo:

1. Če uporabljamo suh fižol, ga predhodno namočimo in pokuhamo po navodilih proizvajalca. Krompir olupimo, narežemo na kocke in speremo. Priporočljivo je, da krompir pred kuhanjem 2-4 ure počiva v vodi. Medtem operemo in poljubno narežemo tudi preostalo zelenjavo.

2. V večji posodi popražimo por, krompir in zelenjavo. Nato dolijemo zelenjavno jušno osnovo, da prekrije zelenjavo.

3. Ko je zelenjava približno 90% kuhana, dodamo skuhan fižol skupaj z vodo, v kateri se je kuhal. Dodamo sol, poper v zrnu in ostale začimbe. Kuhamo še približno 20 minut, dokler krompir ni popolnoma mehak.

4. Ko je krompir popolnoma kuhan, dodamo še kislo zelje ali repo (če kuhamo z repo, dodamo še nekaj brinovih jagod). Kuhamo dodatnih 15 minut, da se vse sestavine dobro zmehčajo in napojijo okusov.

Namig: za prijetno dimljen okus lahko joti dodamo žličko dimljene paprike v prahu ali dimljen tofu. Za zgostitev jote lahko uporabimo poljubno moko ali škrob, kot je čičerikina, riževa ali kuzu moka.

Naši izdelki iz recepta

BIO ZELENJAVNA JUŠNA KOCKA BREZ GLUTENA IN KVASA, 132 g

2,89 

Na zalogi

BIO RDEČI FIŽOL, 400 g

2,79 

Na zalogi

BIO CELI ČRNI POPER, 55 g

3,49 

Na zalogi

BIO MAJARON, 10 g

2,49 

Na zalogi

BIO TIMIJAN, 20 g

2,49 

Na zalogi

BIO LOVOROVI LISTI, 10 g

2,89 

Na zalogi

BIO CELA KUMINA, 60 g

2,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi