AZIJSKI REZANCI Z ZELENJAVO
Slasten, hitro pripravljen obrok iz azijskih rezancev s tofujem in zelenjavo, kot nalašč za kosila na poti. Harmonična mešanica svežih okusov in tekstur, priročno pakirana v kozarcu, ki se prilega v vsako torbo. Preprosto pretresite ali prenesite v skledo in uživajte v fuziji azijskih okusov!
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
1
15 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za osnovo:
- 2 korenja
- pest rdečega zelja
- 80 g tofuja LIVEG
- 150 g kuhanih rezancev
Sestavine za preliv:
- 2 žlici sojine omake BIOTOP
- 1 žlica sončničnega olja BYODO
- 1 žlica arašidovega masla
- po okusu čili in ingver SONNENTOR
- 2 žlici balzamičnega kisa z granatnim jabolkom BYODO
Sestavine za posip:
- sezam BIOTOP
Pripravimo:
1. Rezance skuhamo po navodilih proizvajalca.
2. Korenje in rdeče zelje naribamo ali sesekljamo na tanke palčke.
3. Vse sestavine za preliv zmešamo v homogeno zmes.
4. Tofu narežemo na kocke in v ponvi na malo olja popečemo do rahle zlato rjave barve. Na koncu jih pokapljamo s sojino omako.
5. V večji kozarec s pokrovom najprej na dno vlijemo preliv. Dodamo testenine, zelenjavo, popečen tofu in potresemo s sezamom.
Tako pripravljene kozarce z azijskimi testeninami lahko shranimo v hladilniku 3-4 dni. Enostavno jih lahko vzamemo s seboj na delo, v šolo ali izlet.
Nasvet: Predno bomo jedli kozarec močno pretresemo ali ga obrnemo na glavo, da se preliv dobro razlije. Idealno pa vsebino kozarca stresemo v skledo in uživamo.