AZIJSKI REZANCI Z ZELENJAVO

Slasten, hitro pripravljen obrok iz azijskih rezancev s tofujem in zelenjavo, kot nalašč za kosila na poti. Harmonična mešanica svežih okusov in tekstur, priročno pakirana v kozarcu, ki se prilega v vsako torbo. Preprosto pretresite ali prenesite v skledo in uživajte v fuziji azijskih okusov!

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

1

15 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine za osnovo:

  • 2 korenja
  • pest rdečega zelja
  • 80 g tofuja LIVEG
  • 150 g kuhanih rezancev

Sestavine za preliv:

  • 2 žlici sojine omake BIOTOP
  • 1 žlica sončničnega olja BYODO
  • 1 žlica arašidovega masla
  • po okusu čili in ingver SONNENTOR
  • 2 žlici balzamičnega kisa z granatnim jabolkom BYODO

Sestavine za posip:

  • sezam BIOTOP

Pripravimo:

1. Rezance skuhamo po navodilih proizvajalca.

2. Korenje in rdeče zelje naribamo ali sesekljamo na tanke palčke.

3. Vse sestavine za preliv zmešamo v homogeno zmes.

4. Tofu narežemo na kocke in v ponvi na malo olja popečemo do rahle zlato rjave barve. Na koncu jih pokapljamo s sojino omako.

5. V večji kozarec s pokrovom najprej na dno vlijemo preliv. Dodamo testenine, zelenjavo, popečen tofu in potresemo s sezamom.

Tako pripravljene kozarce z azijskimi testeninami lahko shranimo v hladilniku 3-4 dni. Enostavno jih lahko vzamemo s seboj na delo, v šolo ali izlet.

Nasvet: Predno bomo jedli kozarec močno pretresemo ali ga obrnemo na glavo, da se preliv dobro razlije. Idealno pa vsebino kozarca stresemo v skledo in uživamo.

Naši izdelki iz recepta

BIO SEZAM OLUŠČEN, 400 g

4,79 

Na zalogi

BIO MLETI ČILI, 40 g

3,28 

Na zalogi

BIO MLETI INGVER, 30 g

2,59 

Na zalogi

Priporočamo tudi