PRAZNIČNA FARINATA

Preprosta zlevanka iz čičerikine moke iz pečice je neverjetno okusna in hrustljava. Praznično okrašena v obliki smrečice je krasna ideja za praznično mizo.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 120 g čičerikine moke BIOTOP
  • 320 ml vode
  • 30 g olivnega olja BYODO
  • 5 g himalajske soli SONNENTOR

Sestavine za okrasitev:

  • 1 lonček guacamole s paradižnikom SABOR VERDE
  • polovica rdeče paprike
  • 15 črnih oliv
  • 250 g kuhanih cvetov brokolija
  • peške granatnega jabolka
  • začimbna mešanica Sončni poljub SONNENTOR

Pripravimo:

1. V skledi dobro zmešamo čičerikino moko in vodo. Pustimo stati vsaj 1 uro. Z vrha poberemo peno in primešamo sol.

2. Pečico segrejemo na 210 °C.

3. Na litoželezni ponvi segrejemo olje in vlijemo čičerikino zmes. Popečemo na srednjem ognju za približno 1 minuto.

4. Nato ponev prestavimo v ogreto pečico in pečemo 30–35 minut, dokler se farinata ne zapeče zlato-rjavo.

5. Še toplo farinato premažemo z guacamole omako. Po vrhu razporedimo brokoli, papriko, olive in granatno jabolko ter potresemo z začimbno mešanico.

6. Farinato narežemo na 8 enakih delov. Kose lahko oblikujemo tudi kot smrečice za praznični pridih.

Naši izdelki iz recepta

BIO ČIČERIKINA MOKA, 300 g

2,59 

Na zalogi

BIO SONČNI POLJUB, 40 g

4,69 

Na zalogi

BIO OLJČNO OLJE ZA PEKO, 750 ml

11,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi