CHEESECAKE S POPROVO METO IN LIMETO
Hrustljava piškotna podlaga se odlično dopolnjuje s svežim in nežno osvežilnim nadevom – popolna izbira za vroče dni ali kot posebna sladica ob praznovanjih.
Vegetarijansko
4
70 minut
Natisni recept
- Avtor: SONNENTOR
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za piškotno dno:
- 125 g masla
- 250 g piškotov MOGli
- 2-3 žlički vaniljevega sladkorja SONNENTOR
- 800 g kremnega sira
- 100 g smetane SCHLAGFIX
- 150 g rjavega trsnega sladkorja BIOTOP
- 3 žlice koruznega škroba
- 2 jajci
- 4 žlice limetinega soka
- 3-4 kapljice eteričnega olja poprove mete SONNENTOR
Sestavine za glazuro:
- 100 g smetane SCHLAGFIX
- 150 g temne čokolade PLAMIL
- 2 kapljici eteričnega olja poprove mete SONNENTOR
Pripravimo:
- Tortni pekač obložimo s peki papirjem in stopimo maslo.
- Za piškotno dno piškote zmeljemo oz. drobno zdrobimo Zmešamo jih z maslom in vanilijevim sladkorjem. Maso za piškote razporedimo in pritisnemo na dno pekača (premer 23 cm).
- Za nadev zmešamo kremni sir, stepeno smetano, rjavi trsni sladkor, škrob, jajca, limetin sok in eterično olje poprove mete. Vse sestavine dobro premešamo in nadev razporedimo po piškotnem dnu.
- Damo v pečico in pečemo prii 180 °C približno. 45 minut.
- Ko jo vzamemo iz pečice, pustimo da se popolnoma ohladi v tortnem modelu oz. pekaču.
- Za glazuro stopimo čokolado, postopoma dodajamo stepeno smetano in na koncu dodamo še 2 kapljici eteričnega olja poprove mete.
- Glazuro premažite po cheesecak-u in počakajte, da se glazura ohladi. Po želji jo okrasite še z rezinami limete in lističi mete.