CHEESECAKE S POPROVO METO IN LIMETO

Hrustljava piškotna podlaga se odlično dopolnjuje s svežim in nežno osvežilnim nadevom – popolna izbira za vroče dni ali kot posebna sladica ob praznovanjih.

Vegetarijansko

4

70 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine za piškotno dno:

  • 125 g masla
  • 250 g piškotov MOGli
  • 2-3 žlički vaniljevega sladkorja SONNENTOR
  • 800 g kremnega sira
  • 100 g smetane SCHLAGFIX
  • 150 g rjavega trsnega sladkorja BIOTOP
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 2 jajci
  • 4 žlice limetinega soka
  • 3-4 kapljice eteričnega olja poprove mete SONNENTOR

Sestavine za glazuro:

  • 100 g smetane SCHLAGFIX
  • 150 g temne čokolade PLAMIL
  • 2 kapljici eteričnega olja poprove mete SONNENTOR

Pripravimo:

  1. Tortni pekač obložimo s peki papirjem in stopimo maslo.
  2. Za piškotno dno piškote zmeljemo oz. drobno zdrobimo Zmešamo jih z maslom in vanilijevim sladkorjem. Maso za piškote razporedimo in pritisnemo na dno pekača (premer 23 cm).
  3. Za nadev zmešamo kremni sir, stepeno smetano, rjavi trsni sladkor, škrob, jajca, limetin sok in eterično olje poprove mete. Vse sestavine dobro premešamo in nadev razporedimo po piškotnem dnu.
  4. Damo v pečico in pečemo prii 180 °C približno. 45 minut.
  5. Ko jo vzamemo iz pečice, pustimo da se popolnoma ohladi v tortnem modelu oz. pekaču.
  6. Za glazuro stopimo čokolado, postopoma dodajamo stepeno smetano in na koncu dodamo še 2 kapljici eteričnega olja poprove mete.
  7. Glazuro premažite po cheesecak-u in počakajte, da se glazura ohladi. Po želji jo okrasite še z rezinami limete in lističi mete.

Naši izdelki iz recepta

BIO ZAČIMBNO ETERIČNO OLJE POPROVA META, 5 ml

8,99 

Na zalogi

VEGANSKA VEČNAMENSKA SLADKA KREMA ZA STEPANJE, 200 ml

1,19 

Na zalogi

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

BIO KAKAVOVI PIŠKOTI DEMETER, 125 g

2,69 

Na zalogi

BIO VANILJIN SLADKOR V PRAHU, 50 g

5,99 

Na zalogi

BIO EKSTRA TEMNA ČOKOLADA S 87 % KAKAVA, 80 g

3,79 

Na voljo pri trgovcih

Priporočamo tudi