VEGANSKI KRUHKI
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
7
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 700 g bele pšenične moke
- 15 g himalajske soli SONNENTOR
- vrečka suhega kvasa VITAM
- 20 g sladkorja
- 400 ml riževega napitka THE BRIDGE
- 2 žlici sončničnega olja BYODO
- Za posip:
- 100 g mešanice semen BIOTOP
- skodelica vode
Pripravimo:
1. Rižev napitek pogrejemo (na približno 40 °C) in vanj vmešamo sladkor in kvas.
2. V veliko skledo damo moko in sol ter prilijemo rižev napitek in olje. Sestavine zgnetemo v gladko in mehko, a kompaktno testo, ki ga pustimo na toplem mestu pokrito toliko časa, da vzhaja na dvojno količino.
3. Vzhajano testo razdelimo na 14 enako velikih kosov. Iz enega dela testa bomo oblikovali bombetke in iz drugega štručke.
4. BOMBETKE: konce testa prepognemo v notranjost, da dobimo okroglo obliko. Postavimo ga na pult (gladek del naj bo zgoraj), prekrijemo z dlanjo in hitro krožimo, da se oblikuje lepa kroglica, ki ima napet zgornji del. Bombetke pomočimo v vodo in zatem v semenke. Polagamo jih na pomaščen pekač.
5. ŠTRUČKE: kos testa sploščimo s prsti v ovalno obliko in zavijemo kot rolado. Polagamo na pomaščen pekač.
6. Kruhke pokrijemo s čistim prtičem in pustimo, da na toplem mestu pred peko vzhajajo 20 minut.
7. Medtem ko kruhki vzhajajo, pečico segrejemo na 190 °C. V ogreti pečici jih pečemo 20 minut oziroma toliko časa, da se zlato rjavo obarvajo in lepo zapečejo.