POLNJENE PAPRIKE S KVINOJO
Poletje je idealen čas, da paprike napolnimo s svežo sezonsko zelenjavo in rastlinskimi beljakovinami. Tokrat smo izbrali slastno kvinojo, ki v paradižnikovi omaki z obilico raznolike zelenjave tvori pravo mavrico okusov in barv.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
1 ura 15 minut
Natisni recept
- Avtor: APOLONIJA INFINITY
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za paprike:
- 250 g kvinoje BIOTOP
- rumene ali rdeče paprike
- por
- 1 žlička dimljene paprike v prahu SONNENTOR
- zelenjava po želji (bučke, korenje, koleraba, grah …)
- zelenjavna jušna osnova BIOTOP
- olivno olje BYODO
- sol, poper, timijan in lovor SONNENTOR
Sestavine za omako:
- 400 g paradižnikovih pelatov
- 1 žlica kokosovega sladkorja BIOTOP
- 1/2 žličke bazilike SONNENTOR
- 1/2 žličke origana SONNENTOR
- lovorjev list SONNENTOR
- voda
- čičerikina moka BIOTOP
Pripravimo:
1. Zelenjavo narežemo na manjše koščke in jo popražimo no olivnem olju. Začinimo s soljo, poprom, timijanom in lovorjem.
2. Dodamo kvinojo, zalijemo z jušno osnovo, premešamo in kuhamo dokler kvinoja ni mehka.
3. Sveže paprike izdolbemo, odrežemo peclje in odstranimo semena. Odrezan zgornji del paprik prihranimo.
4. Paprike napolnimo z ohlajeno zelenjavno mešanico in jih pokrijemo s prihranjenimi zgornjimi deli.
5. Za pripravo omake na malo olivnega olja karameliziramo kokosov sladkor, dodamo čičerikino moko in popražimo, da rahlo porjavi.
6. Pelate spasiramo in dodamo h karameliziranemu sladkorju. Segrevamo in dodamo origano ter lovorjev list. Dolijemo dovolj vode, da bo prekrila paprike, ko jih bomo dodali v omako. Po potrebi omako zgostimo s škrobom.
7. V omako dodamo pripravljene paprike in kuhamo 45 minut.
8. Postrežemo s pire krompirjem iz običajnega ali sladkega krompirja, pirejem cvetače ali polento.