SMREKICE IZ LISTNATEGA TESTA
Ta slastna kombinacija bo popestrila praznične dni s hrustljavim in okusnim prigrizkom.
Vegetarijansko
4
35 minut
Natisni recept
- Avtor: TJAŠA ADAMOVIČ
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 2 paketa listnatega testa
- 135 g zelenjavnega namaza paradižnik-olive TARTEX
- 1 pest črnih oliv za nadev + nekaj oliv za dekoracijo smrekic
- 60 g ribanega sira
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- 1 strok česna
- 2 žlici olivnega olja BYODO
- Bazilika SONNENTOR
Pripravimo:
1. Olive izkoščičimo in jih na drobno narežemo. Nekaj jih pustimo za dekoracijo.
2. Eno listnato testo razvijemo in ga premažemo z namazom. Po celotni površini enakomerno razporedimo še narezene olive in riban sir.
3. Z drugim testom prekrijemo in narežemo dolge pravokotne cca. 2 prsta debele trakce. Trakce oblikujemo v smrekice in jih prebodemo s palčkami. Na vrhu dodamo še olivo.
4. Smrekice zložimo v pekač in premažemo z mešanico jajca in mleka. V predhodno ogreti pečici jih pečemo cca. 25 minut na 180°C, odvisno od pečice.
5. Ko so smrekice pečene, jih premažemo z mešanico olja, česna in bazilike.
Opomba: sestavine zadostujejo za približno 8 smrekic.