SMREKICE IZ LISTNATEGA TESTA

Ta slastna kombinacija bo popestrila praznične dni s hrustljavim in okusnim prigrizkom.

Vegetarijansko

4

35 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 2 paketa listnatega testa
  • 135 g zelenjavnega namaza paradižnik-olive TARTEX
  • 1 pest črnih oliv za nadev + nekaj oliv za dekoracijo smrekic
  • 60 g ribanega sira
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja BYODO
  • Bazilika SONNENTOR

Pripravimo:

1. Olive izkoščičimo in jih na drobno narežemo. Nekaj jih pustimo za dekoracijo.

2. Eno listnato testo razvijemo in ga premažemo z namazom. Po celotni površini enakomerno razporedimo še narezene olive in riban sir.

3. Z drugim testom prekrijemo in narežemo dolge pravokotne cca. 2 prsta debele trakce. Trakce oblikujemo v smrekice in jih prebodemo s palčkami. Na vrhu dodamo še olivo.

4. Smrekice zložimo v pekač in premažemo z mešanico jajca in mleka. V predhodno ogreti pečici jih pečemo cca. 25 minut na 180°C, odvisno od pečice.

5. Ko so smrekice pečene, jih premažemo z mešanico olja, česna in bazilike.

Opomba: sestavine zadostujejo za približno 8 smrekic.

Naši izdelki iz recepta

BIO NAMAZ OLIVA – PARADIŽNIK, 50 g

1,39 

Na zalogi

BIO BAZILIKA, 15 g

2,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi