MEDITERANSKA SOLATA
Osvežilna mediteranska solata, idealna za vroče poletne dni.
Vegetarijansko
1
45 minut
Natisni recept
- Avtor: TJAŠA ADAMOVIČ
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 1/2 srednje velikega paradižnika
- 1/2 srednje velike kumarice
- 1/2 srednje velike rdeče paprike
- sveža bazilika
- temne olive
- 2 jedilni žlici kus kusa BIOTOP
- 2 jedilni žlici čičerike BIOTOP
- 2 jedilni žlici feta sira (narezanega na kocke)
- posušen origano SONNENTOR
- rdeča paprika v prahu SONNENTOR
- poper SONNENTOR
Sestavine za preliv:
- limonina lupinica
- olivno olje BYODO
- zeliščna sol BYODO
- balzamični kis BYODO
Pripravimo:
1. Čičeriko skuhamo po navodilih, jo odcedimo in začinimo z olivnim oljem, soljo, origanom in rdečo papriko. Za hrustljavost jo postavimo v pečico ali cvrtnik na zrak na 180°C za 15 minut.
2. Zelenjavno narežemo na poljubno velike kose in postavimo v skledo.
3. Kus kus prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da nabrekne.
4. Za preliv zmešamo olivno olje, balzamični kis, zeliščno sol in limonino lupinico.
5. Popečeno čičeriko, kuskus in feta sir dodamo v skledo poleg zelenjave in prelijemo s prelivom.
6. Dobro premešamo in uživamo v okusni solati.