NAMAZ IZ BELEGA FIŽOLA
Tudi iz fižola si lahko pripravimo okusen namaz. Odlično se bo podal serviran s svežo sezonsko zelenjavo in brezglutenskimi krekerji.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
50 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 200 g belega fižola BIOTOP
- 2 lovorjeva lista SONNENTOR
- 30 g žlahtnega kvasa DR. RITTER
- Sol in poper SONNENTOR po okusu
- 1 žlica začimb za umešana jajca SONNENTOR
- 2 žlici limoninega soka BIOTOP
- 50 g svetlega tahinija SUNITA
- 2 žlici olivnega olja BYODO
- šopek drobnjaka
- 1 žlica tandoori masala SONNENTOR
Sestavine za prilogo:
- Na palčke narezana zelenjava: kumare, korenje, paprika, …
- Pisani češnjevi paradižniki
- Brezglutenski krekerji BYODO
Pripravimo:
1. Fižol dobro speremo pod tekočo vodo in namakamo v vodi čez noč.
2. Vodo odlijemo in fižol kuhamo z lovorjem do mehkega.
3. Kuhan fižol solimo in pustimo, da se ohladi. Fižol dobro odcedimo, vendar shranimo vodo v kateri se je kuhal. Lovor zavržemo.
4. V večji skledi s paličnim mešalnikom spasiramo fižol, žlahtni kvas, sol, poper, začimbe, limonin sok, tahini, olje in drobnjak.
5. Namaz na koncu polijemo z olivnim oljem in potresemo za začimbno mešanico tandoori masala.
6. Serviramo z zelenjavo in krekerji.