NAMAZ IZ BELEGA FIŽOLA

Tudi iz fižola si lahko pripravimo okusen namaz. Odlično se bo podal serviran s svežo sezonsko zelenjavo in brezglutenskimi krekerji.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

50 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 200 g belega fižola BIOTOP
  • 2 lovorjeva lista SONNENTOR
  • 30 g žlahtnega kvasa DR. RITTER
  • Sol in poper SONNENTOR po okusu
  • 1 žlica začimb za umešana jajca SONNENTOR
  • 2 žlici limoninega soka BIOTOP
  • 50 g svetlega tahinija SUNITA
  • 2 žlici olivnega olja BYODO
  • šopek drobnjaka
  • 1 žlica tandoori masala SONNENTOR

Sestavine za prilogo:

  • Na palčke narezana zelenjava: kumare, korenje, paprika, …
  • Pisani češnjevi paradižniki
  • Brezglutenski krekerji BYODO

Pripravimo:

1. Fižol dobro speremo pod tekočo vodo in namakamo v vodi čez noč.

2. Vodo odlijemo in fižol kuhamo z lovorjem do mehkega.

3. Kuhan fižol solimo in pustimo, da se ohladi. Fižol dobro odcedimo, vendar shranimo vodo v kateri se je kuhal. Lovor zavržemo.

4. V večji skledi s paličnim mešalnikom spasiramo fižol, žlahtni kvas, sol, poper, začimbe, limonin sok, tahini, olje in drobnjak.

5. Namaz na koncu polijemo z olivnim oljem in potresemo za začimbno mešanico tandoori masala.

6. Serviramo z zelenjavo in krekerji.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOK LIMONA DEMETER, 200 ml

2,29 

Na zalogi

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Ni na zalogi

BIO HRUSTLJAVI PROTEINSKI KRUHKI, 110 g

3,79 

Na zalogi

BIO BELI FIŽOL, 400 g

2,49 

Na zalogi

BIO RIŽEVI VAFLJI Z MORSKO SOLJO, 100 g

1,64 

Na zalogi

BIO SVETLI TAHINI, 340 g

6,89 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

BIO MLETI ČRNI POPER, 50 g

3,69 

Na zalogi

BIO ZAČIMBNA MEŠANICA ZA JAJČNE JEDI, 70 g

4,19 

Na zalogi

BIO LOVOROVI LISTI, 10 g

2,89 

Na zalogi

ŽLAHTNI KVAS, 200 g

6,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi