POLETNA AJDOVA JED

Lahka in nasitna poletna jed, ki jo zlahka pripravimo tudi vnaprej. Pri pripravi lahko uporabimo, kar imamo na voljo na vrtu ali v shrambi – zelenjavo, oreščke, semena in začimbe. Topla se odlično poda kot priloga, hladna pa kot osvežilna solata. 

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

30 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 200 g ajdove kaše BIOTOP
  • mešanica sezonske zelenjave – šparglji, grah, paradižnik, zelena, por, gobe …
  • praženi oreščki ali semena (orehi, lešniki, bučna semena …)
  • sol, poper in pehtran
  • jušna osnova BIOTOP
  • olivno olje BYODO

Pripravimo:

1. Izbrano zelenjavo po želji popražimo.

2. Ajdovo kašo skuhamo v vodi, ki smo ji dodali jušno osnovo. Ko je kuhana, jo ohladimo.

3. Vse sestavine, kuhano ajdovo kašo in zelenjavo, zmešamo in po želji dodamo pražene oreščke ali semena ter začimbe. Pripravljeno jed lahko uživamo toplo, kot prilogo ali hladno, kot solato. Če si pripravimo kot solato, dodamo še preliv po želji, odličen je iz olivnega olja in limoninega soka.

Naši izdelki iz recepta

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO JUŠNA OSNOVA V PRAHU, 60 g

2,79 

Na zalogi

BIO AJDOVA KAŠA, 500 g

3,39 

Na zalogi

BIO PEHTRAN, 20 g

3,14 

Na zalogi

Priporočamo tudi