VEGANSKI “SIROV” FONDI

Preprosta veganska “sirova” omaka je zares okusna, v njej se skriva buča in celo čičerika. Okus sira ji pričara žlahtni kvas, slanica oliv in limonin sok. Del tekočine lahko nadomestimo z belim vinom. Za pomakanje v toplo sirno omako smo izbrali kruh brez glutena iz več vrst žit s semeni.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

3

30 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Veganski fondi

Uporabimo:

  • 2 žlici kokosovega olja VITAQUELL
  • 250 ml sojinega napitka SOJADE
  • 150 g kuhane oranžne buče
  • 150 g kuhane čičerike BIOTOP
  • 20 g tapiokine moke
  • 30 g žlahtnega kvasa DR. RITTER
  • 2 žlici limoninega soka BIOTOP
  • 100 ml slanice od oliv
  • sol po okusu SONNENTOR
  • na kocke narezan kruh

Pripravimo:

1. Čičeriko operemo in namočimo čez noč. Skuhamo do mehkega po navodilih proizvajalca.

2. V blenderju vse sestavine, razen kokosovega olja in kruha, zblendamo v gladko zmes. Po želji solimo.

3. V kozici raztopimo kokosovo olje in dodamo zmes.

4. Na hitro pokuhamo, da se omaka nekoliko zgosti.

5. Še vročo omako prelijemo v posodo za fondi in postrežemo s kockami kruha.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOK LIMONA DEMETER, 200 ml

2,29 

Na zalogi

BIO SOJIN NAPITEK BREZ GLUTENA, 250 ml

1,19 

Ni na zalogi

BIO KOKOSOVO OLJE NEUTRAL, 430 ml

6,99 

Na zalogi

BIO ČIČERIKA, 500 g

3,29 

Na zalogi

KRUH IZ VEČ VRST ŽIT BREZ GLUTENA – VITAL DEL MASTRO PANETTIERE, 350 g

4,15 

Na zalogi

ŽLAHTNI KVAS, 200 g

6,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi