VEGANSKI “SIROV” FONDI
Preprosta veganska “sirova” omaka je zares okusna, v njej se skriva buča in celo čičerika. Okus sira ji pričara žlahtni kvas, slanica oliv in limonin sok. Del tekočine lahko nadomestimo z belim vinom. Za pomakanje v toplo sirno omako smo izbrali kruh brez glutena iz več vrst žit s semeni.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
3
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 2 žlici kokosovega olja VITAQUELL
- 250 ml sojinega napitka SOJADE
- 150 g kuhane oranžne buče
- 150 g kuhane čičerike BIOTOP
- 20 g tapiokine moke
- 30 g žlahtnega kvasa DR. RITTER
- 2 žlici limoninega soka BIOTOP
- 100 ml slanice od oliv
- sol po okusu SONNENTOR
- na kocke narezan kruh
Pripravimo:
1. Čičeriko operemo in namočimo čez noč. Skuhamo do mehkega po navodilih proizvajalca.
2. V blenderju vse sestavine, razen kokosovega olja in kruha, zblendamo v gladko zmes. Po želji solimo.
3. V kozici raztopimo kokosovo olje in dodamo zmes.
4. Na hitro pokuhamo, da se omaka nekoliko zgosti.
5. Še vročo omako prelijemo v posodo za fondi in postrežemo s kockami kruha.