PEČEN KROMPIRČEK NA POSTELJICI KREME RDEČE PESE IN FIŽOLA
Hrustljavo zapečen krompirček na posteljici kreme iz rdeče pese in belega fižola. Ta jed je odlična kot glavni obrok ali priloga, kremo pa lahko uporabiš tudi kot namaz za kruhke.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
1 ura
Natisni recept
- Avtor: APOLONIJA INFINITY
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine:
- 800 g – 1 kg mladega krompirja
- 600 g – 800 g kuhanega belega fižola
- 3 srednje velike rdeče pese
- 2 žlici tahinija
- 1 žlica oljčnega olja BYODO
- sok 1 limone
- 1/2 žličke mlete kumine SONNENTOR
- 2 žlički posušenega kopra SONNENTOR
- 1 žlička posušenega timijana SONNENTOR
- sol in poper SONNENTOR
- lovor in kumina SONNENTOR
Pripravimo:
1. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose, ga osušimo, nasolimo, dodamo oljčno olje, malce kumine in vse skupaj dobro premešamo.
2. Rdečo peso olupimo, začinimo s soljo in oljčnim oljem ter zavijemo v folijo. Zavito rdečo peso položimo na pekač in pečemo 60-90 minut na 200 °C, dokler ni lepo mehka. Po 20 minutah na pekač dodamo še krompirček in pečemo, da se ta lepo zapeče.
3. Predhodno namočen suhi bel fižol z lovorjem, kumino in soljo skuhamo do mehkega. Malce vode prihranimo za omako.
4. Pečeno peso in kuhan fižol (brez lovorja) prenesemo v blender. Dodamo tahini, limonin sok, oljčno olje, kumino in malce vode, ki je ostala od kuhanja fižola ter Zmiksamo v gosto omako. Po želji dodatno začinimo s soljo in poprom.
5. Na krožnik položimo pripravljeno omako iz rdeče pese s fižolom in nanjo položimo pečen krompir. Jed lahko okrasimo s koprom, peteršiljem ali drobnjakom.