BIO KOPER, 15 g

Listki kopra imajo prijeten vonj po limonah in janežu, okus pa je blag in spominja na janež in peteršilj. To zelišče je popularno od Slovenije do Rusije in Indije ter vsestransko uporabno v kuhinji.

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

2,89 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z0326

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

koper*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU. Država porekla: Avstrija.

Neto količina: 15 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Ekološko

Brez glutena

Brez laktoze

Vegansko

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Koper je izvrsten spremljevalec ribjih jedi in morskih sadežev. Skandinavci z njim marinirajo slanike, kvasijo lososa ter začinjajo rakovice in pokrovače.

V severni in osrednji Evropi ga dodajajo korenasti zelenjavi, zelju, cvetači, stročjemu fižolu in kumaram. Rusi ga radi dodajajo boršču, pomešanega s kislo smetano in z malo gorčice ga prelijejo po rdeči pesi. Grki z njim oplemenitijo sarme iz trtnih listov, v Turčiji in Iranu pa ga potresajo po rižu, bučkah, bobu in zeleni.

Severno-indijski kuharji ga dodajajo jedem iz leče in špinače. Z nežnimi in močno dišečimi listki pogosto začinjajo tudi sirove in jajčne jedi, krompirjevo solato in krasijo narezke. Vlagajo jih tudi v kis, slanico in celo sladkorne sirupe.

Priporočamo