LEČINE KROGLICE NA AVOKADOVO-JOGURTOVI KREMI
Okusne hrustljave lečine kroglice se odlično ujamejo s kremno avokado-jogurtovo omako.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
6
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za kroglice:
- 200 g rumene leče BIOTOP
- 150 g korenja
- 50 g pora
- 3 žlice zeliščno-zelenjavne mešanice BIOTOP
- 2 žlici mletih lanenih semen BIOTOP
- 1 žlica polnozrnate goričice BYODO
- 2 žlički začimbne mešanice Sončni Poljub SONNENTOR
- ½ žličke popra v prahu SONNENTOR
- 5 žlic oljčnega olja BYODO
Sestavine za omako:
- 2 lončka pasiranega avokada ali avokada gucamole klasik SABOR VERDE
- 100 g sojine alternative navadnega jogurta SOJADE
- 1 žlička kopra SONNENTOR
- ½ žličke soli
- 1 lonček namaza rdeča pesa-hren ZWERGENWIESE
Pripravimo:
1. Lečo dobro operemo pod tekočo vodo. V kozici jo zalijemo z vodo in rahlo solimo. Kozico pokrijemo in segrejemo do vretja, nato ogenj takoj ugasnemo. Lečo pustimo v kropu 6–7 minut, nato jo dobro odcedimo. Tako bo ravno prav kuhana.
2. Korenje in por v sesekljalniku na drobno sesekljamo.
3. V sekljalnik dodamo kuhano lečo, začimbni mešanici, gorčico, poper in lanena semena. Mešamo, dokler ne dobimo homogene mase. Če je zmes pregosta, dodamo 1–2 žlici vode.
4. Iz mase oblikujemo kroglice.
5. V ponvi segrejemo olje in kroglice popečemo pečemo na zmernem ognju, dokler niso zlato rjavo zapečene z vseh strani.
6. V posodi z metlico zmešamo guacamole, sojin navadni jogurt, koper in sol, da dobimo gladko in kremasto omako.
7. Na večji krožnik nanesemo namaz iz rdeče pese in hrena. Zraven razporedimo avokadovo omako, na katero položimo sveže pečene kroglice.