BIO CELI JANEŽ, 50 g

Janež izvira iz Bližnjega vzhoda in je ena najstarejših začimb. Soroden je koromaču, kumini in kopru.
Jajčasti plodovi, ki jim kulinarično pravimo semena, z mletjem hitro izgubljajo vonj, zato jih je najbolje kupovati cela in jih streti v možnarju tik pred uporabo. Odlično se poda k ribam, morskim sadežem in perutnini. Z njimi izboljšujemo okus mesnih enolončnic (predvsem z govedino) in drugih slanih jedi v kombinaciji s koprom, koromačem in koriandrom.

Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

2,79 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z0320

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

janež*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU. Država porekla: Avstrija.
Izdelek lahko vsebuje sledi glutena.

 

Neto količina: 50 g

Hranite v hladnem in suhem prostoru

 

Ekološko

 

Brez laktoze

 

Vegansko

 

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

V Evropi ga uporabljamo za odišavljanje kruha, biskvitov in piškotov. Vsi poznamo okusne babičine janeževe upognjence. Janež je tudi osnova za aperitive in likerje. Janež je tudi osnova za aperitive in likerje: ouza v Grčiji, pastisa v Franciji, sambuce v Italiji in araka v vzhodnem Sredozemlju. V Indiji ga uporabljajo za začinjanje zelenjavnih jedi in v karijih, priljubljen pa je tudi na Bližnjem vzhodu.

Priporočamo