KOPRIVNO – ČEMAŽEV PESTO
Narava nam ponuja obilico zelenja, ki ni samo okusno, ampak tudi prava zakladnica hranil. Enostaven koprivno čemažev pesto, pripravimo v 5 minutah.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
6
10 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 100 g svežih kopriv
- 100 g svežega čemaža
- 4 žlice oljčnega olja BYODO
- 2 žlici limoninega soka BIOTOP
- 100 g sončničnih semen BIOTOP
- 50 g konopljinih semen BIOTOP
- pol žličke himalajske soli SONNENTOR
Pripravimo:
1. Koprive in čemaž operemo in osušimo.
2. V ponvi na suho prepražimo sončnična semena, da zadišijo.
3. Vse sestavine damo v sekljalnik in mešamo toliko časa, da dobimo mazljivo homegeno zmes.
4. Pesto lahko hranimo v hladilniku 3-4 dni.