KOPRIVNO – ČEMAŽEV PESTO

Narava nam ponuja obilico zelenja, ki ni samo okusno, ampak tudi prava zakladnica hranil. Enostaven koprivno čemažev pesto, pripravimo v 5 minutah.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

6

10 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 100 g svežih kopriv
  • 100 g svežega čemaža
  • 4 žlice oljčnega olja BYODO
  • 2 žlici limoninega soka BIOTOP
  • 100 g sončničnih semen BIOTOP
  • 50 g konopljinih semen BIOTOP
  • pol žličke himalajske soli SONNENTOR

Pripravimo:

1. Koprive in čemaž operemo in osušimo.

2. V ponvi na suho prepražimo sončnična semena, da zadišijo.

3. Vse sestavine damo v sekljalnik in mešamo toliko časa, da dobimo mazljivo homegeno zmes.

4. Pesto lahko hranimo v hladilniku 3-4 dni.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOK LIMONA DEMETER, 200 ml

2,29 

Na zalogi

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO SEME OLUŠČENE JEDILNE KONOPLJE, 300 g

7,89 

Na zalogi

BIO SONČNIČNO SEME, 400 g

2,99 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

Priporočamo tudi