AVOKADOV SLADOLED Z METO IN KOŠČKI ČOKOLADE
Neverjetno kremen avokadov sladoled, z začimbnim eteričnim oljem mete in koščki temne čokolade je popolna kombinacija okusov.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
50 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 300 g avokada v koščkih SABOR VERDE
- 200 g sojine alternative jogurtu SOJADE
- 60 ml javorjevega sirupa VITAQUELL
- 40 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 5 listov sveže mete
- 3-4 kapljice začimbnega eteričnega olja poprove mete SONNENTOR
- 80 g temne čokolade 87% kakava PLAMIL
Pripravimo:
- Vse sestavine razen čokolade damo v mešalnik in na visoki hitrosti mešamo toliko časa, da dobimo popolnoma gladko kremasto strukturo.
- Temno čokolado sesekljamo na drobne koščke. Dodamo avokadovi kremi.
- Maso prenesemo v plastično posodo s pokrovom in postavimo v zamrzovalnik za 4 ure. Za bolj kremasto teksturo ga vsake pol ure premešamo.
- Pripravljen sladoled oblikujemo v kepice in po želji serviramo z lističi mete in koščki čokolade.
- Uporabimo lahko tudi aparat za sladoled, pri čemer upoštevamo navodila proizvajalca.