HRUSTLJAVA PICA PO NEMŠKO

Z dimljenim lososom in limonino kremo. Skupaj s skledo zelene solate bo idealna za lahko kosilo.

4

70 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 250 g moke
  • 125 ml vode
  • 10 g svežega kvasa
  • 30 ml extra deviškega olivnega olja Byodo
  • pol čajne žličke sladkorja
  • pol čajne žličke soli
  • 200 g kremnega sira
  • 200 g dimljenega lososa
  • 2 mlada pora
  • 80 g trdega (staranega) sira
  • limonine kreme Byodo
  • morska sol Sonnentor
  • poper mešani Sonnentor

Pripravimo:

  1. Svež kvas raztopimo v mlačni vodi, kateri smo dodali sladkor. V skledi zmešamo moko in sol. V moki naredimo jamico in dodamo vodo s kvasom. Testo zgnetemo v gladko testo in dodamo olivno olje. Oblikujemo ga v kepo, pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 30 minut.
  2. Testo razrežemo na četrtine in ga zelo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini.
  3. Por očistimo in narežemo na drobne kolobarje. Naribamo trdi sir. Vse štiri dele testa položimo na papir za peko in jih enakomerno namažemo s kremnim sirom. Po vrhu obložimo s porom in prekajenim lososom. Začinimo s soljo in poprom ter potresemo z naribanim sirom.
  4. Pečemo v ogreti pečici na 220 °C (zgoraj/spodaj) približno 10 minut. Pokapamo z limonino kremo in še toplo postrežemo.

Naši izdelki iz recepta

BIO MEŠANICA POPROV, 50 g

3,69 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

Priporočamo tudi