HRUSTLJAVA PICA PO NEMŠKO
Z dimljenim lososom in limonino kremo. Skupaj s skledo zelene solate bo idealna za lahko kosilo.
4
70 minut
Natisni recept
- Avtor: BYODO
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 g moke
- 125 ml vode
- 10 g svežega kvasa
- 30 ml extra deviškega olivnega olja Byodo
- pol čajne žličke sladkorja
- pol čajne žličke soli
- 200 g kremnega sira
- 200 g dimljenega lososa
- 2 mlada pora
- 80 g trdega (staranega) sira
- limonine kreme Byodo
- morska sol Sonnentor
- poper mešani Sonnentor
Pripravimo:
- Svež kvas raztopimo v mlačni vodi, kateri smo dodali sladkor. V skledi zmešamo moko in sol. V moki naredimo jamico in dodamo vodo s kvasom. Testo zgnetemo v gladko testo in dodamo olivno olje. Oblikujemo ga v kepo, pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 30 minut.
- Testo razrežemo na četrtine in ga zelo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini.
- Por očistimo in narežemo na drobne kolobarje. Naribamo trdi sir. Vse štiri dele testa položimo na papir za peko in jih enakomerno namažemo s kremnim sirom. Po vrhu obložimo s porom in prekajenim lososom. Začinimo s soljo in poprom ter potresemo z naribanim sirom.
- Pečemo v ogreti pečici na 220 °C (zgoraj/spodaj) približno 10 minut. Pokapamo z limonino kremo in še toplo postrežemo.