PANNA COTTA V OMAKI IZ KLEMENTIN
Praznična kremna poslastica v omaki iz klementin in zvezdnim janežem je primerna za vsako praznično pogostitev. Narejena je iz veganskih sestavin in navdušila bo prav vsakogar.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
25 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 300 ml kokosovega mleka za kuho DR. MARTINS
- 150 ml veganske kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 50 g trsnega sladkorja BIOTOP
- zavitek vaniljinega pudinga BYODO
- strok vanilje SONNENTOR
Sestavine za omako:
- 150 ml sveže stisnjenega soka klementin
- 2 klementini
- 1 žlica trsnega sladkorja BIOTOP
- 3 plodovi zvezdnega janeža SONNENTOR
Pripravimo:
1. V 100 ml (tretjino) kokosovega mleka zamešamo zavitek vanljinega pudinga in sladkor.
2. V kozici zmešamo preostanek kokosovega mleka in vegansko kremo za stepanje. Segrevamo na zmernem ognju do vretja, vmešamo mešanico pudinga in konstantno mešamo 2 – 3 minute, da se lepo zgosti.
3. Vanilijev strok po dolžini prerežemo na pol in z nožem odstranimo semena, ki jih čisto na koncu dodamo v maso za močno intenziven okus. Dobro premešamo.
4. Maso vlijemo v štiri kozarčke in pustimo, da se ohladi. Najbolje v hladilniku za približno eno uro.
5. Medtem pripravimo omako. V kozici segrejemo sok klementin, dodamo zvezdni janež in pokuhamo 2 minuti, dodamo sladkor in še naprej kuhamo na nizki temperaturi. Medtem olupimo in narežemo klementini na 8 rezin. Rezine položimo v sirup, kuhamo še minuto in odstavimo.
6. Panna cotto postrežemo ohlajeno. Zvrnemo jo iz kozarčkov na desertni krožnik in povrh prelijemo omako. Ta je lahko topla ali hladna.