PANNA COTTA V OMAKI IZ KLEMENTIN

Praznična kremna poslastica v omaki iz klementin in zvezdnim janežem je primerna za vsako praznično pogostitev. Narejena je iz veganskih sestavin in navdušila bo prav vsakogar.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

25 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 300 ml kokosovega mleka za kuho DR. MARTINS
  • 150 ml veganske kreme za stepanje SCHLAGFIX
  • 50 g trsnega sladkorja BIOTOP
  • zavitek vaniljinega pudinga BYODO
  • strok vanilje SONNENTOR

Sestavine za omako:

  • 150 ml sveže stisnjenega soka klementin
  • 2 klementini
  • 1 žlica trsnega sladkorja BIOTOP
  • 3 plodovi zvezdnega janeža SONNENTOR

Pripravimo:

1. V 100 ml (tretjino) kokosovega mleka zamešamo zavitek vanljinega pudinga in sladkor.

2. V kozici zmešamo preostanek kokosovega mleka in vegansko kremo za stepanje. Segrevamo na zmernem ognju do vretja, vmešamo mešanico pudinga in konstantno mešamo 2 – 3 minute, da se lepo zgosti.

3. Vanilijev strok po dolžini prerežemo na pol in z nožem odstranimo semena, ki jih čisto na koncu dodamo v maso za močno intenziven okus. Dobro premešamo.

4. Maso vlijemo v štiri kozarčke in pustimo, da se ohladi. Najbolje v hladilniku za približno eno uro.

5. Medtem pripravimo omako. V kozici segrejemo sok klementin, dodamo zvezdni janež in pokuhamo 2 minuti, dodamo sladkor in še naprej kuhamo na nizki temperaturi. Medtem olupimo in narežemo klementini na 8 rezin. Rezine položimo v sirup, kuhamo še minuto in odstavimo.

6. Panna cotto postrežemo ohlajeno. Zvrnemo jo iz kozarčkov na desertni krožnik in povrh prelijemo omako. Ta je lahko topla ali hladna.

Naši izdelki iz recepta

VEGANSKA VEČNAMENSKA KREMA ZA STEPANJE, 200 ml

1,19 

Na zalogi

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

BIO VANILIJEV PUDING, 36 g

1,69 

Na zalogi

BIO VANILJA (CELI STROK), 2.5 g

5,39 

Na zalogi

BIO ZVEZDASTI JANEŽ, 25 g

3,48 

Na zalogi

Priporočamo tudi