VEGANSKA PEČENKA
Visoko beljakovinska veganska pečenka očara s svojim bogatim okusom in privlačno teksturo. Nežno sočna, s koščki zelenjave in orehov, izvrstno zaokrožena s slastno toplo temno omako.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
25 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 200 g suhe rdeče leče BIOTOP
- 250 g tofuja LIVEG
- 150 g čičerikinega tempeha LIVEG
- 50 g orehov
- 50 g sončničnih semen BIOTIOP
- 1 srednje velik por
- 2 večja korenja
- 2 stebli zelene
- 4 jž temne sojine omake BIOTOP
- 4 jž sončničnega olja BYODO
- 2 čž provansalskih zelišč SONNENTOR
- 1 čž dimljene paprike SONNENTOR
- 2 jž paradižnikovega koncentrata BYODO
- 1 čž pesta arrabbiata BYODO
- 2 jž mletih lanenih semen BIOTOP
- 1 zavitek temne omake CENOVIS
Pripravimo:
1. Rdečo lečo skuhamo po navodilih proizvajalca, dobro odcedimo in popolnoma ohladimo.
2. Na suho prepražimo orehe in sončnična semena toliko, da zadišijo.
3. V multipraktiku sesekljamo zelenjavo in jo prepražimo na žlici olja.
4. Tofu in tempeh prav tako sesekljamo in popražimo na žlici olja, dodamo dimljeno papriko in zalijemo s sojino omako.
5. V multipraktik damo lečo, popraženo zelenjavo, tofu in tempeh. Začinimo s provansalskimi zelišči, paradižnikovim koncentratom in pestom. Dodamo še prepražene orehe, sončnična semena in mleti lan.
6. Vse skupaj zmešamo v multipraktiku, da dobimo homogeno maso s koščki. Ne meljemo predolgo, da ne pride ven gladek namaz.
7. V manjši pekač, obložen s peki papirjem prenesemo maso, pogladimo po vrhu in pečemo 30 minut na 180 °C.
8. Pečeno pečenko nekoliko ohladimo in zvrnemo iz pekača na krožnik. Pred serviranjem jo prelijemo s pripravljeno temno omako.
Opomba: Tempeh Liveg poiščite v Hipermarketih Mercator, Tofu Liveg pa najdete v prodajalnah Interspar, večjih prodajalnah Spar in Hipermarketih Mercator.