VEGANSKA RULADA S SADJEM
Priprava prožne in mehke veganske rulade predstavlja določen izziv, vendar z uporabo najboljših sestavin, kot so veganski mascarpone, vaniljev sladkor, smetana in sveže sadje, preprosto pripravimo pravo praznično mojstrovino, ki navduši brbončice in okrasi mizo ob posebnih priložnostih.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
35 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Suhe sestavine:
- 200 g moke
- 100 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 2 čž pecilnega praška BIOTOP
- 1/3 čž kurkume SONNENTOR
- 1/2 čž sode bikarbone
Mokre sestavine:
- 200 g sojine alternative jogurtu SOJADE
- 180 ml riževega napitka THE BRIDGE
- 120 ml sončničnega olja BYODO
- 1 čž limoninega soka
Sestavine za polnilo:
- 150 g veganske kreme “mascaropne” SCHLAGFIX
- 40 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 40 ml soka granatnih jabolk
- 1 žlica sojine alternative jogurtu SOJADE
Sestavine za premaz:
- 100 ml veganske kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 2 jž vaniljevega sladkorja SONNENTOR
- 1 čž utrjevalca za smetano
- listi mete in sadje po izbiri (granatno jabolko, robide, borovnice)
Pripravimo:
1. Sladkor zmeljemo v prah. V večjo skledo presejemo suhe sestavine. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine.
2. Mešanico mokrih sestavin prilijemo suhim sestavinam in dobro premešamo, da dobimo gladko in precej tekoče testo.
3. Homogeno zmes prelijemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 25 minut pri temperaturi 180 °C.
4. Medtem pripravimo polnilo za rulado. V posodi zmešamo vse sestavine v gladko kremo in jo postavimo v hladilnik. V drugi posodi pripravimo premaz: stepemo vegansko kremo za stepanje, ji dodamo sladkor in utrjevalec. Pripravljeno jo prav tako shranimo v hladilnik.
5. Pečen biskvit za rolado prestavimo na rešetko za hlajenje. Ko se nekoliko ohladi jo zvrnemo okrog in ji odstranimo papir za peko.
6. Na isti papir potresemo sladkor v prahu in nanj položimo rulado ter jo še toplo tesno zavijemo. Tako pustimo, da se popolnoma ohladi.
7. Ohlajen biskvit odvijemo, namažemo s kremo in ponovno zavijemo. Preložimo na servirni pladenj. Rulado premažemo s stepeno kremo, potresemo z jagodičjem, granatnim jabolkom in meto.
8. V hladilniku naj počaka vsaj 3 ure pred serviranjem. Dober tek!