ČIČERIKINE PALAČINKE Z ZELIŠČI
Kako porabiti zelišča z vrta? Dodamo jih v testo okusnih in hitro pripravljenih čičerikinih palačink. Aromatične palačinke z namazom in zelenjavo se najboljše postrežene še rahlo tople.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
15 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 150 g čičerikine moke BIOTOP
- 75 g riževe moke BIOTOP
- himalajska sol SONNENTOR po okusu
- pest sesekljanih svežih zelišč (drobnjak, rožmarin, peteršilj, meta, bazilika…)
- 1 žlica curry v prahu SONNENTOR
- 300 ml vode
Sestavine za namaz in nadev:
- Namaz iz paradižnika in oliv
- Rastinska pašteta TARTEX
- Zelenjava po želji (rukola, solata, paradižnik, paprika…)
Pripravimo:
1. V skledi s postopnim dodajanjem vode zmešamo vse sestavine v gladko zmes za palačinke.
2. Na vroči ponvi brez uporabe olja spečemo palačinke približno 1 minuto na vsaki strani.
3. Še tople palačinke namažemo z namazom in/ali pašteto TARTEX in dodamo sezonsko zelenjavo po želji.