ČIČERIKINE PALAČINKE Z ZELIŠČI

Kako porabiti zelišča z vrta? Dodamo jih v testo okusnih in hitro pripravljenih čičerikinih palačink. Aromatične palačinke z namazom in zelenjavo se najboljše postrežene še rahlo tople.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

15 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 150 g čičerikine moke BIOTOP
  • 75 g riževe moke BIOTOP
  • himalajska sol SONNENTOR po okusu
  • pest sesekljanih svežih zelišč (drobnjak, rožmarin, peteršilj, meta, bazilika…)
  • 1 žlica curry v prahu SONNENTOR
  • 300 ml vode

Sestavine za namaz in nadev:

  • Namaz iz paradižnika in oliv
  • Rastinska pašteta TARTEX
  • Zelenjava po želji (rukola, solata, paradižnik, paprika…)

Pripravimo:

1. V skledi s postopnim dodajanjem vode zmešamo vse sestavine v gladko zmes za palačinke.

2. Na vroči ponvi brez uporabe olja spečemo palačinke približno 1 minuto na vsaki strani.

3. Še tople palačinke namažemo z namazom in/ali pašteto TARTEX in dodamo sezonsko zelenjavo po želji.

Naši izdelki iz recepta

BIO RIŽEVA MOKA, 400 g

3,29 

Na zalogi

BIO ČIČERIKINA MOKA, 300 g

2,59 

Na zalogi

BIO NEPEKOČI CURRY, 50 g

3,69 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

BIO ZELENJAVNI NAMAZ PARADIŽNIK OLIVE, 135 g

3,79 

Na zalogi

BIO RASTLINSKA PAŠTETA NARAVNA, 200 g

4,94 

Na zalogi

Priporočamo tudi