KORENČKOVO – MANGOVA STRJENKA S SMETANO

Rahla krema s sadnim okusom s prekrasno oranžno barvo, stepeno smetano in hrustljavim piškotom bo navdušila vse ljubitelje sladic.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

6

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 500 ml korenčkovo mangovega soka BIOTOP
  • 200 ml sojinega napitka SOJADE
  • 80 g trsnega sladkorja BIOTOP
  • 2 zavitka vanilijevega pudinga BYODO
  • 100 ml čičerikine vode (aquafaba)

Okrasitev:

  • 200 ml veganske smetane za stepanje SCHLAGFIX
  • Piškoti choco chip SCHAR

Pripravimo:

  1. V kozici do vretja segrejemo sok.
  2. V sojinem napitku zamešamo 20 g sladkorja in 2 zavitka pudinga.
  3. Puding vlijemo v segret sok in dobro mešamo, kuhamo 2-3 minuti.
  4. Čičerikino vodo čvrsto stepemo, postopoma dodajamo 60 g sladkorja. Nastane zmes podobna stepenemu jajčnemu beljaku (snegu).
  5. V stepeno zmes vlivamo še topel kuhan puding in mešamo z metlico, da dobimo rahlo kremo.
  6. Pripravimo 6 kozarcev, na dno damo po en piškot, prelijemo s kremo in pustimo, da se ohladi.
  7. Postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
  8. Medtem stepemo smetano, z njo po vrhu okrasimo strnjenko in pridamo vsaki še piškot.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOK KORENČEK MANGO DEMETER, 500 ml

3,49 

Na zalogi

BIO SOJIN PROTEINSKI NAPITEK, 750 ml

3,99 

Na zalogi

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

Priporočamo tudi