KORENČKOVO – MANGOVA STRJENKA S SMETANO
Rahla krema s sadnim okusom s prekrasno oranžno barvo, stepeno smetano in hrustljavim piškotom bo navdušila vse ljubitelje sladic.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
6
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 500 ml korenčkovo mangovega soka BIOTOP
- 200 ml sojinega napitka SOJADE
- 80 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 2 zavitka vanilijevega pudinga BYODO
- 100 ml čičerikine vode (aquafaba)
Okrasitev:
- 200 ml veganske smetane za stepanje SCHLAGFIX
- Piškoti choco chip SCHAR
Pripravimo:
- V kozici do vretja segrejemo sok.
- V sojinem napitku zamešamo 20 g sladkorja in 2 zavitka pudinga.
- Puding vlijemo v segret sok in dobro mešamo, kuhamo 2-3 minuti.
- Čičerikino vodo čvrsto stepemo, postopoma dodajamo 60 g sladkorja. Nastane zmes podobna stepenemu jajčnemu beljaku (snegu).
- V stepeno zmes vlivamo še topel kuhan puding in mešamo z metlico, da dobimo rahlo kremo.
- Pripravimo 6 kozarcev, na dno damo po en piškot, prelijemo s kremo in pustimo, da se ohladi.
- Postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
- Medtem stepemo smetano, z njo po vrhu okrasimo strnjenko in pridamo vsaki še piškot.