PIRINA SOLATA S ŠPARGLJI

Prina solata s šparglji je enostavna in osvežujoča jed, ki je idealna za kosilo ali prigrizek na poti. Osnovni recept vključuje nežne šparglje, vendar lahko vedno dodamo še katero drugo zelenjavo po izbiri.

Vegansko
Vegetarijansko

4

30 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 250 g pire BIOTOP
  • 2-3 žlice orehov
  • 1 šopek špargljev
  • 2 žlički kremnega bazilikinega pesta BYODO

Po okusu lahko dodate še:

  • redkvice
  • limonin sok
  • olivno olje BYODO
  • sol in poper SONNENTOR

Pripravimo:

1. Piro čez noč namočimo v vodi. Namočeno piro skuhamo v slani vodi. Odcedimo in odstavimo, da se ohladi.

2. Orehe za nekaj ur namočimo v vodi. Nato jih poparimo, posušimo in na grobo nasekljamo. Nasekljane orehe na suho popražimo, da postanejo hrustljavi.

3. Sveže šparglje narežemo na srednje velike kose, jih začinimo in na hitro popražimo na olivnem olju. Redkvice narežemo na rezine.

4. Še mlačne šparglje zmešamo z vsemi sestavinami in začinimo z oljem, limono, soljo in poprom.

Naši izdelki iz recepta

BIO KREMNI PESTO ALLA GENOVESE, 125 g

3,79 

Na zalogi

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO PIRA, 500 g

2,19 

Na zalogi

Priporočamo tudi