PRESNA MARMELADA Z JAGODIČJEM IN CHIO
Maline ali robide lahko hitro in enostavno spremenimo v odlično presno marmelado. Pretlačenem jagodičju dodamo le limonin sok, javorjev sirup in chio. Marmelada bo lepo strjena, polnega okusa in krasne barve.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
2
20 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 300 g malin ali robid
- 30 g chia semen BIOTOP
- 1 žlica limoninega soka BIOTOP
- 1 kapljica eteričnega olja limone SONNENTOR
- 30 ml javorjevega sirupa VITAQUELL
Pripravimo:
1. Maline operemo in delno osušimo.
2. V skledi jagodičje pretlačimo z vilicami, dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo. Pustimo stati 10 minut.
3. Vse skupaj še enkrat premešamo in prenesemo v manjše kozarce, ki jih zapremo s pokrovom.
4. Kozarce postavimo v hladilnik. Marmelada se bo lepo strdila in bo ostala sveža 3-4 dni.