ZELENJAVNI POLPETI S POPEČENIMI ŠPARGLJI IN GRAHOM

Okusni polpeti iz pomladne zelenjave, popraženi za čudovito hrustljavo skorjico iz črnega sezama. Kot priloga jih spremlja popečena zelenjava, začinjena z limoninim sokom, naribano limonino lupino ter zelišči.

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine za polpete:

  • 250 g bučk
  • 150 g korenja
  • 50 g črnega sezama BIOTOP
  • 30 g krušnih drobtin
  • 3 žlice olivnega olja za peko BYODO
  • 2 žlici začimbne mešanice za umešana jajca SONNENTOR
  • 1 žlica skyr sojine alternative jogurtu SOJADE

Sestavine za zelenjavo:

  • 400 g špargljev
  • 200 g stročjega graha
  • 2 žlici olivnega olja za peko BYODO
  • sok in lupina ½ limone
  • sol HERBAMARE, črn poper SONNENTOR po okusu

Posip:

  • konopljina semena BIOTOP

Pripravimo:

1. Bučke naribamo, rahlo osolimo in počakamo 10 minut, da izpustijo vodo.

2. Z dlanmi bučke dobro ožamemo, dodamo naribano korenje, začimbe, sojino alternativo jogurta in drobtine.

3. Premešamo in oblikujemo polpete. Povaljamo jih z obeh strani v črnem sezamu.

4. Na vročo ponev vlijemo olje in polpete popečemo na vsaki strani približno 2 minuti.

5. Na drugi ponvi na olju popečemo šparglje in grah (približno 4 – 5 minut). Solimo z zeliščno soljo, prilijemo limonin sok in popramo. Na koncu potresemo z naribano limonino lupino in konopljinimi semeni. Serviramo toplo.

Naši izdelki iz recepta

BIO ČRNI SEZAM, 350 g

4,99 

Na zalogi

BIO SEME OLUŠČENE JEDILNE KONOPLJE, 300 g

7,89 

Na zalogi

BIO SOL HERBAMARE® ORIGINAL, 250 g

4,59 

Na zalogi

BIO MLETI ČRNI POPER, 50 g

3,69 

Na zalogi

BIO OLJČNO OLJE ZA PEKO, 750 ml

11,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi