ZELENJAVNI POLPETI S POPEČENIMI ŠPARGLJI IN GRAHOM
Okusni polpeti iz pomladne zelenjave, popraženi za čudovito hrustljavo skorjico iz črnega sezama. Kot priloga jih spremlja popečena zelenjava, začinjena z limoninim sokom, naribano limonino lupino ter zelišči.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za polpete:
- 250 g bučk
- 150 g korenja
- 50 g črnega sezama BIOTOP
- 30 g krušnih drobtin
- 3 žlice olivnega olja za peko BYODO
- 2 žlici začimbne mešanice za umešana jajca SONNENTOR
- 1 žlica skyr sojine alternative jogurtu SOJADE
Sestavine za zelenjavo:
- 400 g špargljev
- 200 g stročjega graha
- 2 žlici olivnega olja za peko BYODO
- sok in lupina ½ limone
- sol HERBAMARE, črn poper SONNENTOR po okusu
Posip:
- konopljina semena BIOTOP
Pripravimo:
1. Bučke naribamo, rahlo osolimo in počakamo 10 minut, da izpustijo vodo.
2. Z dlanmi bučke dobro ožamemo, dodamo naribano korenje, začimbe, sojino alternativo jogurta in drobtine.
3. Premešamo in oblikujemo polpete. Povaljamo jih z obeh strani v črnem sezamu.
4. Na vročo ponev vlijemo olje in polpete popečemo na vsaki strani približno 2 minuti.
5. Na drugi ponvi na olju popečemo šparglje in grah (približno 4 – 5 minut). Solimo z zeliščno soljo, prilijemo limonin sok in popramo. Na koncu potresemo z naribano limonino lupino in konopljinimi semeni. Serviramo toplo.