POMARANČNO-BRUSNIČNI PUDING
Iz ovsenih kosmičev lahko pripravimo različne jedi, teksture in okuse. Odvisno od tega, kako jih pripravimo in s čim jih kombiniramo.
Odličen jesensko obarvan puding s pomarančo, bučo, orehi, brusnicami in toplimi začimbami je kot nalašč za jesenski čas.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
10 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 160 g ovsenih kosmičev BIOTOP
- 50 g brusnic BIOTOP
- 1 žlička začimbne mešanice za kaše SONNENTOR
- 1 olupljena pomarančna
- 150 g kuhane / pečene buče hokaido
- pest orehov
- 500 ml riževega napitka z mandlji THE BRIDGE
Sestavine za okrasitev:
- sojin jogurt vanilja SOJADE
- brusnice BIOTOP
- rezine pomaranče ali njene lupine
- temna čokolada 80% CHOCOLATE & LOVE
Pripravimo:
1. Vse sestavine za puding zmiksamo v močnem blenderju do gladkega.
2. Vlijemo v steklene kozarce s pokrovom. Zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure oz. čez noč.
3. Okrasimo z vaniljevim jogurtom, brusnicami, rezinami pomaranče in nastrganimi koščki temne čokolade.