LEČIN TATAREC
Iz rdeče leče, paradižnika in začimb lahko ustvarimo okusen namaz, ki spominja na klasičen tatarec. Recept je enostaven za pripravo in pravšnji za popestritev prazničnih dni.
Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko
6
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine:
- 250 g suhe rdeče leče BIOTOP
- 80 g paradižnikovega koncentrata BYODO
- kos pora ali manjša čebula – sesekljano
- 30 g kaper
- 50g gorčice s figami BYODO
- 35 g orehov
- 2 žlici olivnega olja BYODO
- šopek svežega peteršilja
- 1 žlička dimljene paprike SONNENTOR
- 1 žlička kumine v prahu SONNENTOR
- 2 žlici rdeče paprike v prahu SONNENTOR
- črn poper po okusu
Pripravimo:
1. Rdečo lečo skuhamo v vodi po navodilih proizvajalca.
2. Kuhano lečo solimo na koncu, jo odcedimo in popolnoma ohladimo.
3. V večjo skledo damo vse sestavine in jih spasiramo s paličnim mešalnikom v gladko zmes.
4. Lečin tatarec oblikujemo v okrogel za dva prsta debel sloj in ga postrežemo ohlajenega.